Alonso szerint a Ferrari a favorit

Vágólapra másolva!
Fernando Alonso úgy véli, hogy a két hét múlva kezdődő szezon első felében a Ferrari és elsősorban Felipe Massa fog dominálni. A vb-címvédő spanyol most nem tartja magát favoritnak, az év második felében azonban már vele is számolni kell.
Vágólapra másolva!

Az első teszteken rendre a McLaren pilótái futották a leggyorsabb köröket, ám Bahreinben már megváltozott a sorrend, a Ferrari mindenkit elpáholt, a vörösök mintha más kategóriát képviseltek volna.

Az olaszok nagy javulása nem érte váratlanul Fernando Alonsót: "Az első teszteken valóban nem brillíroztak, de tudtuk, hogy nagyon erősek, amit az utóbbi időben bizonyítottak is. A szezon első felében a Bridgestone-os tapasztalatuknak és egységes csapatuknak köszönhetően előnyben lesznek a többiekkel, így velünk szemben is. Nekünk még szoknunk kell az új gumikat"- értékelt a kétszeres világbajnok.

A Renault-ot a tavalyi szezon végén elhagyó pilóta azt is elmondta, hogy csapata és az MP4-22-es modell készen áll a Melbourne-i rajtra: "Minden elvégeztünk, amit el kellett. Nagyon intenzív volt ez a tél, de sokat fejlődtünk. Felkészültünk az Ausztrál Nagydíjra, de addig még van két hét. Ez idő alatt még bármit találhatunk a szélcsatornában, így van idő a tökéletesítésre."

Alonso a legnagyobb riválisnak nem a Ferraris Kimi Raikkönent tartja, hanem a finn csapattársát, Felipe Massát: "Mindenki Kimit tartja Michael Schumacher utódjának, de szerintem Felipe sokkal gyorsabb nála, nálam ő a szezonnyitó esélyese. Az idei év első felében pedig egyértelműen a Ferrari a favorit. Mi az év második felében lendülhetünk be igazán"- értékelt a spanyol.