A Spyker elégedett az új autó fejlődésével

Vágólapra másolva!
A Spyker műszaki igazgatója, James Key elárulta, a holland alakulat eddig a tervek szerint halad új autója fejlesztési programjával, így az F8-VII-es modell felkészülten kezdheti meg a 2007-es idényt.
Vágólapra másolva!

Az egyedi sportautók gyártására specializálódott holland cégóriás nagy reményekkel vágott neki az idei évnek, miután sikeresen megszerezte a Toyota egykori technikai igazgatóját, Mike Gascoyne-t, illetve szerződést kötött a Ferrarival. Bár a Spyker tesztelt a legkevesebbet az idei évben, Key elmondta, eddig teljes mértékben elégedett az új autó fejlődésével.

"Tudjuk a feladatainkat, azonban rövid idő alatt hatalmas fejlődést sikerült elérnünk" - mondta a szakember. "Az új autó már bizonyította hihetetlen megbízhatóságát, hiszen eddig egyetlen egyszer sem volt komolyabb problémánk. A beállítások változtatására is remekül reagál az új konstrukció, éppen ezért elégedettek vagyunk a jelenlegi helyzettel."

"Az aerodinamikai elemek, és a motor is jól teljesít. Természetesen még számos területen kell javítanunk, de alapjaiban fantasztikus az új autó" - folytatta Key, aki szerint nem jelent komolyabb hátrányt számukra, hogy Bahrein helyett Barcelonában tesztelnek a héten.

"A héten a teljesítményünk fokozására, és az új elemek, illetve ötletek kipróbálására fogunk koncentrálni Barcelonában. Aerodinamikai megoldásokat, néhány új karosszéria elemet, és ez áttervezett vezérlőrendszert vetünk majd be, hogy megbizonyosodjunk azok hasznosságáról" - magyarázta. "Úgy gondolom, hogy eddig elértük céljainkat, most már csak arra leszek kíváncsi, hogy a Valenciában szerzett tudásunkat kamatoztatni tudjuk-e egy másik pályán. Azonban az elmúlt héten már sokkal jobbak voltunk, mint korábban."