Alesi visszatér a versenypályára

Vágólapra másolva!
Az egykori Forma-1-es versenyző, Jean Alesi a Speedcar Series elnevezésű bajnokságban fog rajthoz állni az idei esztendőben, melyet a NASCAR ázsiai változatának szánnak a szervezők.
Vágólapra másolva!

A 42 éves Alesi, aki a tavalyi évben vonult vissza a Német Túraautó Bajnokságból (DTM), az első sztárversenyző, aki megerősítette, részt vesz az új szériában, ahol 24 sofőr méri majd össze erejét a 18 futamos világbajnokságban. Érdekes megjegyezni, hogy az autók csak festésükben térnek el egymástól, egyébként teljesen azonosak, mindegyikben egy 600 lóerős motor adja le a teljesítményt.

"Már alig várom, hogy megkezdjem a munkát a Speedcar Series-ben. Már jó néhány autót vezettem pályafutásom során. Versenyeztem a Forma-1-ben, a DTM-ben, sportautókkal, túrakocsikkal, raliautókkal, és már a jégen is kipróbáltam magam, azonban a stock car még hátra van" - mondta Alesi, aki hat csapatot is szolgált a Forma-1-ben.

"Izgatott vagyok, hogy már a kezdetektől fogva részt vehetek az új szériában. Ez egy fantasztikus lehetőség, és boldog vagyok, hogy tehetséges emberekkel dolgozhatok, és velük együtt tehetem jobbá ezt az új bajnokságot, miközben mindent megteszek majd annak érdekében, hogy megszerezzem a bajnoki címet."

"Már alig várom, hogy március 5-én megkezdhessem az autó tesztelését az Egyesült Államokban."

A bajnokság a Forma-1-es szezon vége után, novemberben indul útjára, és egészen áprilisig eltart. A versenyeknek a Közel-Kelet és Ázsia ad majd helyet, ami szintén bizonyítja, hogy a térség egyre érdekeltebb a motorsportok világában.

"Úgy tűnik, hogy a motorsportok egyre népszerűbbek Ázsiában és a Közel-Keleten, ami biztos vagyok benne, hogy a Forma-1-nek is köszönhető" - mondta a királykategória mindenható ura, Bernie Eclestone. "Az új Speedcar Series mindenképpen jót tesz a motorsportnak."