A Ferrari duója állt az élre Bahreinben

Vágólapra másolva!
A Ferrari versenyzői fantasztikus tempót diktáltak a mai nap Bahreinben, ahol kezdetét vette a holtszezon utolsó tesztprogramja. Felipe Massa és Kimi Raikkönen mögött Alonso végzett a McLarennel, akit Kubica követett a BMW Sauberrel. 
Vágólapra másolva!

A Ferrari brazil versenyzője 102 megtett körével a nap legaktívabb résztvevőjének bizonyult, és három tizedet adott a mögötte befutó Kimi Raikkönennek, aki azokon az új aerodinamikai elemeken dolgozott, melyeket Massa holnap próbálhat ki első alkalommal.

Massa majd hat tized másodperccel múlta felül a harmadik helyen befutó Fernando Alonsót, aki a McLaren újdonságait tesztelte. A spanyol világbajnok márkatársa, Lewis Hamilton az ötödik pozícióban végzett, a BMW Sauber lengyel sofőrje, Robert Kubica mögött. A GP2-es bajnok miatt egy alkalommal meg kellett állítani a tréninget, mikor az MP4/22-es megállt alatta.

A BMW Sauber továbbra is szárnyalt. Kubica a negyedik helyre repítette az F1.07-es modellt, noha ideje több mint egy másodperccel elmaradt Massa legjobbjától. A lengyel versenyző napja azonban nem volt felhőtlen, kétszer is megállt alatta a versenygépe, feltehetően mechanikai meghibásodás miatt.

A reggeli edzés legnagyobb "szenzációja" az volt, hogy Heikki Kovalainen a csodával határos módon sértetlenül szállt ki autójából, miután a Renault-t csúnyán nekicsapta a pályát szegélyező szalagkorlátnak. Az R27-es jobb oldala teljesen rommá tört, így a finn pilóta csak 19 kört tudott megtenni a nap folyamán.

Kovalainen csapattársa, Giancalro Fisichella számára sokkal produktívabb volt a mai nap, az olasz versenyző összesen 82 kört teljesített, noha a Renault váltójának meghibásodása miatt nem tudta teljes mértékben végrehajtani előre tervezett programját.

Ralf Schumacher helyét a tesztpilóta, Frank Montagny vette át a Toyotánál, miután a német versenyző egy kisebb kicsúszásban megsérült, és hátfájásra panaszkodva úgy döntött, kihagyja a mai tréninget. Ralf vélhetően holnap tovább folytatja a körözést.

A Honda színeiben Christian Klien és James Rossiter voltak szolgálatban. Az osztrák pilóta a japánok új aerodinamikai elemeit próbálgatta az RA107-es versenygéppel. Klien a Bridgestone keményebb összetételű abroncsaival körözött és a napot a tizenegyedik helyen zárta, miközben Rossiter a tizennegyedik lett.

David Coulthard és Mark Webber továbbra is küszködött a Red Bull új autójával. A skót sofőr miatt egy alkalommal még az edzést is meg kellett állítani, mikor az RB3-as megállt alatta a pályán.

A Super Aguri volt az egyetlen csapat, amely nem az idei autójával körözött. Takuma Szato továbbra is az átmeneti autóval rótta a kilométereket, és a Toro Rosso amerikai versenyzője, Scott Speed, és a hátsérülést szenvedett Ralf Schumacher előtt a tizenötödik pozícióban végzett.