Műfüvet terítenek le Melbourne-ben

Vágólapra másolva!
Az Ausztrál Nagydíj szervezői már lázasan készülnek a nem egészen három hét múlva megrendezésre kerülő szezonnyitóra. A munkálatok már megkezdődtek, melynek keretein belül átalakításra kerül a célegyenesre ráfordító kanyarkombináció bukótere.
Vágólapra másolva!

A szervezők azért döntöttek az átalakítás mellett, mert a tavalyi évben nem kis kalamajkát okozott Michael Schumacher és Juan Pablo Montoya balesete, akik mindketten az utolsó kanyarban búcsúztak a küzdelemtől.

A két versenyző túlságosan keményen hajtott a kerékvetőre, mely megdobta autójukat a célegyenesre rávezető kanyarkombináció kijáratánál a tavalyi megmérettetésen.

Bár mindketten elvesztették uralmukat autójuk felett, és a fűre hajtva irányíthatatlanná vált versenygépük, csak Schumacher vezette a falnak a Ferrarit, miközben Montoya tovább tudott haladni a McLarennel, ám az olyannyira megsérült, hogy pár méterrel később fel kellett adnia a küzdelmet.

Ezek és az ezekhez hasonló balesetek elkerülése végett az Albert Park illetékesei az átalakítás mellett döntöttek, és a természetes fű helyett az idei évtől szintetikus gyepszőnyeget terítenek le a kerékvető mögé, hogy az egyenletesebb talaj ne dobaja meg a versenygépeket.