Indianapolis elbúcsúzhat döntött kanyarjától

Vágólapra másolva!
Egyes értesülések szerint az Amerikai Nagydíjnak helyet adó Indianapolis Motor Speedway komoly átalakuláson mehet keresztül, hogy motorversenyek számára is alkalmas legyen. A történelmi ring a még megmaradt ovális részét is elveszítheti.
Vágólapra másolva!

A jelenlegi versenynaptárban egyedül Indianapolisban találkozhatunk döntött ívvel, ami önmagában kuriózumnak számít, ám komoly kihívást jelent a versenyzőknek, illetve a mérnököknek. Az elmúlt években nem egyszer láthattunk komolyabb balesetet a célegyenesre rávezető íven, ami azért is volt veszélyes, mert ezen a szakaszon nincs bukótér, sőt egy masszív betonfal veszi körül a ringet.

Mivel a jövőben motorversenyeket is szeretnének rendezni Indianapolisban, a szervezőknek módosításokat kell eszközölniük, ugyanis a betonfal közelsége miatt túlságosan veszélyes lenne a körözés a kétkerekűek számára.

Egy lehetséges megoldás lehet, ha a belső területen egy újabb ívet alakítanának ki kizárólag a motorosok számára, ám ezzel át kellene építeni az átkötő szerviz utakat, illetve a tizenkettes kanyar után legalább még két ívnek kellene lennie a célegyenesig, mely azt eredményezné, hogy a boxutca bejáratát is át kellene tervezni.

Megbízható források szerint az Amerikai Nagydíj szervezői már meg is egyeztek a motorszövetséggel egy jövőbeli verseny megrendezéséről.