Speed egyre közelebb a Toro Rosso üléshez

Vágólapra másolva!
A Scuderia Toro Rosso akár már a hétvégén megerősítheti Scott Speed helyét a csapatban, aki ma megkezdte a Newey-féle új versenygép tesztelését Bahreinben. Az amerikai sofőr úgy tűnik, bizonyította elkötelezettségét.
Vágólapra másolva!

A Red Bull fiókcsapata az egyedüli a mezőnyben, amely még nem véglegesítette idei versenyző felállását. Az olasz kiscsapat az új autó bemutatójával egy időben megerősítette, hogy szerződést hosszabbított Vitantonio Liuzzival, ám rejtélyes módon Speedet a levegőben hagyta.

Speed azonban a mai nap megkezdte a Toro Rosso új autójának tesztelését Bahreinben, ami szintén azt bizonyítja, hogy nagy valószínűséggel ő lesz Liuzzi csapattársa a 2007-es szezonban. A vezetőség ugyan még nem erősítette meg az amerikai versenyző helyét a csapatban, egyesek szerint a bejelentésre akár még a hétvégén sor kerülhet.

Bár korábban a vezetőség nem indokolta döntését, Berger az Autosportnak elárulta, Speednek még bizonyítania kell elkötelezettségét, és minden eddiginél keményebben kell dolgoznia, ha meg szeretné tartani versenyzői ülését a 2007-es szezonra.

"Továbbra is azt mondhatom, hogy Speed a legesélyesebb a még üresen álló versenyzői ülésre" - mondta Berger, mikor az idei felállásról kérdezték. "Úgy gondolom, a tehetsége megvan ahhoz, hogy kimagasló munkát végezzen. Azonban még nincs olyan szinten, hogy ne kelljen dolgoznia. Továbbá odaadóbban kell hozzáállnia a dolgokhoz, mutatnia kell, hogy elkötelezett a sport iránt. Ha ezt bebizonyítja, akkor nem lesz probléma. Úgy vélem, elégedettek leszünk mindkét versenyzőnkkel."

"Azonban az a legfontosabb, hogy mindkét versenyzőnk elkötelezett legyen a csapat és a sport iránt, mert ennek hiányában nagyon nehéz bármit is csinálni. Tonióval teljes mértékben elégedettek vagyunk, és ami Scottot illeti, még lesz egy-két beszélgetésünk. Viszont amíg nem látjuk rajta a hajlandóságot, addig nem tudjuk megerősíteni a helyét" - folytatta Berger, aki cáfolta, hogy problémát jelentene a csapat számára, hogy túl sokat buliznak versenyzőik.

"Ez nem igaz. Olvastam erről valahol, de ezt nem én mondtam. Szeretem a bulikat. Ez része a játéknak. Bírom az őrült dolgokat, és valljuk be, a Red Bull is ilyen. Azonban meg kell találni a helyes egyensúlyt a munka és a buli között" - tette hozzá az osztrák szakember.