A Bridgestone elégedett a gumikkal

Vágólapra másolva!
A Bridgestone teljes mértékben elégedett abroncsaival, miután eddig mindkét keverék probléma nélkül vette az akadályokat az eheti teszteknek helyet adó Bahreinben.
Vágólapra másolva!

A japán beszállító kétféle gumikeveréket vitt magával Sakhirba, és bár a hőmérséklet nem volt elég magas ahhoz, hogy a keményebb keverékek optimálisan működjenek, a Bridgestone mérnöke, Kees van der Grint megerősítette, a közepes specifikációjú gumik kiválóan teljesítettek.

"Szinte ugyanaz a helyzet, mint tavaly. Az igaz, hogy eddig ez a legmelegebb helyszín a téli tesztek alatt, azonban a hőmérséklet nem elég magas ahhoz, hogy ideális körülmények között tesztelhessük a keményebb gumikat" - mondta a Bridgestone szakembere. "Nem voltak meglepetések és problémák a tartóssággal, de látni szerettük volna a két keverék közti különbséget."

Bár van der Grint szerint a két specifikáció között körönként olyan egy másodperc körüli a különbség, a vezetőség abban bízik, hogy ez csak hat-hét tized lesz a versenypályán.

"Még csak most kezdtük meg a tesztelést, lehet, hogy később melegebbre fordul az idő, és akkor a keményebb összetételű abroncsokból is kihozhatjuk a maximumot, mellyel csökkenhet a két keverék közti különbség" - magyarázta. "Azonban úgy gondolom, mindkét abroncs jó lesz ezen a versenyen: a puhább már bizonyított, és a keményebb is fog, ha melegebb lesz az idő."

A versenyzők többsége a keményebb összetételű abroncsok tapadására panaszkodott az első napot követően, azonban a közepesen kemény gumikkal mindannyian meg voltak elégedve.