Webber még nincs kibékülve az új Red Bullal

Vágólapra másolva!
Mark Webber továbbra sem érzi jól magát a Red Bull új autójában, noha már csak egy hónap van hátra a szezonnyitóig. Az ausztrál versenyző már az első tesztről is horzsolásokkal távozott, ám bízik benne, hogy az új ülés mindent megold.
Vágólapra másolva!

Webber a Forma-1-es mezőny egyik legmagasabb versenyzője, ami idén komoly gondot jelent számára. A Red Bull Racing versenyzője ugyanis kényelmetlenül érzi magát a szűk RB3-asban, és bár elmondta, hogy a változtatások javítottak valamelyest a helyzeten, még egyáltalán nem érzi jól magát a pilótafülkében.

"Természetesen már sokkal jobb a helyzet, azonban ilyen üléssel még nem szeretnék elkezdeni versenyezni" - mondta Webber a Fox Sports-nak adott interjújában. "Már jobb a helyzet, változtattunk az ülésen, és lekerekítettünk egyes elemeket, hogy kényelmesebben ülhessek. Azonban még módosításokra van szükség, mert roppant szűk a kocsi."

Webber csütörtökön kezdi meg a munkát az eheti teszteknek helyet adó Bahreinben, ahol a csapatok egészen a jövő hétig dolgoznak, hogy felkészülten vághassanak neki az idei évnek. Az ausztrál versenyző bízik benne, hogy a héten már jobban fogja érezni magát új ülésében, és nem lesznek problémái a pilótafülkében.

A Red Bull a héten új aerodinamikai elemeket készül bemutatni, ám Webber szerint azok nem készülnek el időben. "Talán majd a tesztprogram végén lesz valami" - mondta az ausztrál versenyző, aki szerint bár az RB3-as nem tűnt versenyképesnek, igenis vannak még benne tartalékok.

"Adrian Newey igen kötekedő úriember. Azt mondja, hogy még fejlődnünk kell egy kicsit. Mi is ezt mondtuk, mikor teljesítettük első köreinket. Csak a versenyzők visszajelzései alapján lehet változtatni az autón. Miután teljesítettem első nagyobb tesztem az új autóval, volt egy komolyabb beszélgetésem vele. Eredményes volt a társalgásunk, és szinte azonnal éreztem annak előnyeit."