Villenuve követné Montoyát a NASCAR-ba

Vágólapra másolva!
A Forma-1 egykori világbajnoka, Jacques Villeneuve nem adja fel, és miután az idei évben nem sikerült helyet szereznie a NASCAR szériában, jövőre ismét megpróbál bekerülni Amerika legnézettebb versenysorozatába.
Vágólapra másolva!

A kanadai versenyző, aki az idei évben a Peugeot oldalán elindul a Le Mans 24 órás megmérettetésen, legújabb albumjának hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, továbbra sem tett le a NASCAR-ról, ám mielőtt kipróbálná magát a legmagasabb géposztályban, az alacsonyabb kategóriákban szeretne megismerkedni a szériával.

"Ez a tervem. Keményen dolgozunk menedzseremmel, Craig Pollock-kal, hogy 2008-ban már a NASCAR-ban versenyezhessek" - mondta Villeneuve a Toronto Sunnak adott nyilatkozatában.

Pollock azt is megerősítette, közel áll ahhoz, hogy szponzort találjon Villeneuve-nek a NASCAR-ban, azonban a szakember nem kívánt részleteket közölni az ügyről, ahogy arról sem, mely csapatokkal áll tárgyalásban.

"Vannak csapatok, amelyek határozottan elzárkóznak attól, hogy együtt dolgozzanak vele, ám vannak olyan alakulatok is, nagyon jó alakulatok, amelyek szívesen alkalmaznák" - mondta Pollock, aki nem sietteti a NASCAR projectet. "Jacuqes mindössze csak 25 éves, és Mark Martin, aki az utolsó pillanatokig vezetett Daytonában, már 48, míg Dale Jarrett 50 esztendős. Szóval Jacques-nak még van 15 éve. Versenyezni akar, azonban csak akkor, ha valódi esélye van a győzelemre."

"Villeneuve új kihívásokat keres, és teljesen mást szeretne csinálni, mint a múltban. Úgy gondolom, teljes mértékben elkötelezett a NASCAR iránt" - tette hozzá Pollock.