Véget ért az eheti tesztprogram Valenciában

Vágólapra másolva!
A Williams és a Spyker szerdán befejezte háromnapos tesztprogramját a spanyolországi Valenciában, ahol a héten csak ők ketten köröztek.
Vágólapra másolva!

Miközben a mezőny nagyobbik fele Bahreinben várja, hogy holnap megkezdhesse a felkészülést a 2007-es idényre, a Williams és a Spyker a mai nappal befejezte eheti tesztprogramját Valenciában. Az utolsó nap ismét a grove-i bázisú csapat diktálta a tempót, Nico Rosberg 1:11.919-es idejével az élen végzett a Toyota motorral hajtott FW29-essel.

A hajnali esőzések miatt a két csapat a délelőtt folyamán a vizes aszfaltra alkalmatos abroncsokkal rótta a kilométereket, ám a pálya délutánra felszáradt, így munka zavartalanul folyhatott ebéd után.

Rosberg mellett a Williams tesztversenyzője, Kazuki Nakijama dolgozott, aki Alexander Wurz-tól vette át az egyik FW29-es volánját. A japán versenyző azonban nem tudta felvenni a lépést márkatársával, és csak a lista végén, Sutil és Albers mögött végzett.

A Spyker két versenyzőjével folytatta a munkát az utolsó nap Valenciában. Kettejük közül az újonc Sutil volt a gyorsabb. A német pilóta miatt egy alkalommal előkerült a piros zászló, mikor lassú tempónál lángra kaptak autójának fékbetétei. A kisebb tüzet a pályabíróknak kellett eloltaniuk.