Brawn válthatja Dennist a McLarennél

Vágólapra másolva!
Pár nappal azután, hogy a Ferrari egykori technikai igazgatója, Ross Brawn elárulta, nem zárkózik el attól, hogy átvegye a vezetői posztot Jean Todttól, a brit szakembert máris kapcsolatba hozták a McLarennel.
Vágólapra másolva!

A német Sport Bild c. lap értesülései szerint a McLaren gőzerővel keresi Ron Dennis utódját, aki nagy valószínűséggel hónapokon belül eladja maradék részvényeit, miután tizenöt százalékos részvénycsomagját január elején megvásárolta a Bahreini Királyság.

Eközben az a hír járja, hogy a Mercedes-Benz már meg is egyezett David Richards csapatával, a Prodrive-val, miszerint a német autógyártó látja majd el a mezőny leendő tizenkettedik csapatát karosszériákkal és motorokkal a 2008-as idénytől. Az sem kizárt, hogy idővel Dennis és esetleg üzlettársa, Ojjeh veszi majd át a csapat irányítását, miután Richards végleg kivonja magát a forgalomból. Így tehát, ahogy arra számítani is lehet, valóban a Prodrive lehet majd a Mercedes B csapata a Forma-1-ben.

Éppen ezért a McLaren már keresi a brit szakember utódját, és a csapathoz közel álló források szerint a vezetőség már ki is szemelte magának az 52 esztendős Brawnt, aki idén egyéves pihenőjét tölti távol a Forma-1-től.