Schumacher nem lesz csapatvezető

Vágólapra másolva!
Michael Schumacher menedzsere, Willi Weber cáfolta azon híreszteléseke, melyek szerint a hétszeres világbajnok a Ferrari csapatvezetői posztjára pályázna és megerősítette, a német sofőr a tanácsadói szerepen kívül nem kíván mást betölteni az olaszoknál.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy Michael Schumacher az elmúlt héten Barcelonába látogatott, hogy a helyszínről kövesse figyelemmel a Ferrari felkészülési munkálatait, egyre többen kezdtek el arról beszélni, hogy a német versenyző akár a csapatvezetői posztra is esélyes lehet, feltéve ha Jean Todt az év végén elhagyja az olasz alakulatot.

Mindezek ellenére a hétszeres világbajnok menedzsere, Willi Weber elmondta, Schumacher nem tervezi, hogy komolyabb szerepet betöltsön a Ferrarinál, különösen nem olyat, amely egy egész embert igényel.

"Ha Michaelnek az lett volna a vágya, hogy minden versenyen jelen legyen, akkor nagy valószínűséggel nem hagyta volna abba versenyzői pályafutását" - mondta Weber.

Schumacher menedzserének szavait erősítik azok a források, melyek arról számolnak be, hogy az újságírók sokszor félreértelmezik a nyilatkozatokat, és túlértékelik a tanácsadói szerepkört.

"Az emberek nem a megfelelő következtetéseket vonják le a látottakból" - mondta egy névtelenségét kérő szakember az Autosportnak. "Az, hogy Michael fontos információkat tárol a laptopján, és részt vett az eddigi összes fontos megbeszélésen, még nem jelenti azt, hogy ő lesz a csapat vezetője. Tanácsadóként dolgozik majd a Ferrarinál. Michael személyéből fakad, hogy mindent tudni szeretne, ezért folyik bele ennyire a munkába."

Úgy tudni, hogy a Ferrari nem szabott határokat Schumachernek, és akár évről évre újíthatnak partneri kapcsolatukon, függően attól, mekkora szükség van a német versenyző segítségére. Egyelőre az sincs tervben, hogy Schumacher tesztelni fogja az F2007-est, noha egyesek biztosra veszik, hogy a hétszeres világbajnok még idén autóba ül.

Michael sajtószóvivője, Sabine Kehm a következőket mondta: "Jelenleg nincs tervben, hogy Schumacher tesztelni fog az idei évben."