Fisichella nem becsüli alá Kovalainent

Vágólapra másolva!
Giancarlo Fisichella egyáltalán nem becsüli alá újdonsült csapattársát, Heikki Kovalainent, noha a finn sofőr idén kezdi meg versenyzői pályafutását a Forma-1-ben.
Vágólapra másolva!

Kovalainen, aki 2005-ben Nico Rosberg mögött a második helyen végzett a GP2-es szériában, az idei esztendőben a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso helyén bizonyíthat a Renault-nál, miután tavaly tesztpilótaként tevékenykedett a franciáknál.

Bár egyesek szerint kevés tapasztalata miatt nem fog tudni labdába rúgni Kovalainen az idei évben, Fisichella szerint újdonsült csapattársa készen áll a Forma-1-re.

"Újonc, de nem felkészületlen" - mondta Fisichella a Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában. "Hatalmas tapasztalata van az együléses versenygépekről, jelen volt a Renault R27-es születésénél, és az első teszttől vezeti a versenygépet. Többet vezette, mint én. Eszem ágában sincs alábecsülni őt. Felkészült, gyors, és motivált rivális."

Az olasz versenyző, aki az elmúlt években képtelen volt kitörni Alonso árnyékából úgy gondolja, hogy a Renault három-négy verseny után dönteni fog, melyikük szállhat majd harcba a bajnoki címért. Fisichella éppen ezért tisztában van azzal, hogy kulcsfontosságú lesz számára a szezon kezdete.

"Már az első verseny is nagyon fontos lesz, és utána folyamatosan javítani kell a teljesítményemen, mert különben elbukok" - magyarázta Fisichella. "Aztán majd meglátjuk, miként dönt a Renault, ki szállhat majd harcba a bajnoki címért. Az elmúlt két évben is ez volt a helyzet, és nagyon jól működött. Aki három-négy verseny után jobban fog állni, azt választja majd a vezetőség."