Nagy az elégedettség a BMW-nél

Vágólapra másolva!
A BMW Sauber technikai igazgatója, Willi Rampf magabiztosan várja az idei évet, miután az elmúlt hetekben megrendezett teszteken rendre jól teljesített a 2007-es modell.
Vágólapra másolva!

A riválisok már jó ideje figyelik a BMW Sauber teljesítményét, ugyanis az F1.07-es versenygép mind a rövid, mind a hosszú etapok alatt kitűnően szerepel. Legalábbis ezt bizonyítják a teszteken elért eredmények, még akkor is, ha Nick Heidfeld szerint el vannak maradva az élmezőnytől.

Mindezek ellenére Rampf magabiztosan nyilatkozott az új autó teljesítményéről, és elárulta, eddig minden a tervek szerint halad. "Más autókkal összehasonlítva teljesítményünket, azt kell mondjam, jól állunk. Az első körökben nagyon gyorsak vagyunk, de a hosszú etapok alatt is remekül teljesítünk. Az abroncsokkal is meg vagyunk elégedve, alig kopnak, és igen egyenletesen muzsikálnak."

A BMW szakembere viszont azt is elárulta, hogy némely területen még nem biztosak az új versenygép megbízhatóságában, azonban hangsúlyozta, keményen dolgoznak annak érdekében, hogy minden probléma felszínre kerüljön, és felkészülten érkezhessenek meg a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjra.

A német-svájci alakulat a jövő héten Bahreinben tesztel, ahol első alkalommal veti be a már Melbourne-re készült új aerodinamikai csomagját. "A hidraulikus problémák a legalattomosabbak, mert sok időbe telik a megjavításuk, és így rengeteg időt veszítünk. Ez azt jelenti, hogy néhány alkalommal kevesebbet tudtunk körözni, mint riválisaink, de ez annak is betudható, hogy sok módosítást végrehajtottunk az autón, és a gumikkal is foglalkoztunk. Azonban úgy érezzük, hogy jól állunk, és felkészülten kezdhetjük meg az idényt."