Massa: A Ferrarinak nem hiányzik Schumi

Vágólapra másolva!
Felipe Massa elárulta, semmilyen szembetűnő változást nem észlelt a Ferrari felkészülési munkájában, noha hosszú idő után az idei évben már nem volt jelen a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher, aki tanácsadóként tevékenykedik tovább az olaszoknál.
Vágólapra másolva!

A brazil versenyző, aki az elmúlt hetekben rendre jól teljesített a téli teszteken, saját weboldalán elmondta, nem volt hatással a Ferrari felkészülési programjára Michael Schumacher illetve a technikai igazgató, Ross Brawn távozása, és minden a legnagyobb rendben ment a fejlesztések terén.

"Vannak különbségek az idei évben, mert Michael és Ross sincs a csapatban" - mondta Massa. "Azonban azt kell mondjam, eddig semmilyen különbséget nem tapasztaltam a felkészülés során, ami talán annak is betudható, hogy leginkább a tesztcsapattal dolgoztam, ahol nem történtek változások, éppen ezért ismerős arcokkal találkoztam. Természetesen hozzá kell szoknunk az újakhoz, ami időbe fog telni, de eddig minden simán megy. Ugyanazzal a versenymérnökkel dolgozom, mint korábban, jól kijövünk egymással, roppant tehetséges, semmi pénzért nem cserélném le."

Massa azt is elmondta, ugyanolyan jó viszonyban van újdonsült csapattársával, Kimi Raikkönennel, mint anno Schumacherrel volt, ami szintén megkönnyíti mindkettejük munkáját.

"Kimi más karakter és személy, mint Michael" - folytatta a brazil pilóta. "Nem beszél sokat, és a dolgokat inkább megtartja magának. Sportszerű játékos, és nem olyan, aki belefolyik a politikába. Jó vele dolgozni, és biztos vagyok benne, hogy nem lesz vele probléma. A legfontosabb viszont az, hogy a csapatért dolgozik, és mindketten egyenlő bánásmódban részesülünk."