Hakkinen ismét tesztelne a Forma-1-ben

Vágólapra másolva!
A Forma-1 egykori világbajnoka, Mika Hakkinen egy cseppet sem bánkódik amiatt, hogy tavaly novemberben visszatért a királykategóriába, még akkor sem, ha a barcelonai teszten csak az utolsó pozícióban végzett a McLarennel.
Vágólapra másolva!

A kétszeres világbajnok tavaly novemberben mindenkit meglepett, mikor a McLaren jóvoltából visszatért a versenypályára, és egy teljes napon át tesztelte az MP4/21-es masinát. Hakkinen ugyan élvezte a körözést, körideje jócskán alulmaradt a többiekéhez képest, ami nem is csoda, mert már több éve nem ült Forma-1-es autóban.

Egyesek akkor azt gondolták, hogy Mika az idei esztendőben tesztelőként segítheti a wokingiak munkáját, azonban az egykori bajnok úgy döntött, meghosszabbítja szerződését a Mercedesszel a Német Túraautó Bajnokságban (DTM).

Hakkinen az Autosport magazinnak adott nagyinterjújában elmondta, fantasztikusan érezte magát a teszten, ahol egyáltalán nem az volt a célja, hogy minél jobb köridőket érjen el.

"Jó érzés volt, hogy a csapat nagy szeretettel fogadott, és igen érdekesnek találtam mindent" - mondta. "Ez volt az első alkalom, hogy a csapat Bridgestone-okon futott, éppen ezért a nap javarészét a beállítások finomra hangolásával töltöttük, mert az autó nem volt még felkészítve a japánok abroncsaira."

"A McLaren nagyon komolyan vette a tesztet. Kétszeres világbajnok vagyok, szóval ezt el is lehetett várni, de a csapat gondolkodhatott volna úgy is, hogy ki ez a srác, mit keres itt, hiszen már öt éve nem vezetett F1-es versenygépet" - magyarázta a finn sofőr. "Motivált voltam, mert minden feltétel megvolt ahhoz, megadtak nekem mindent, hogy profitáljanak a tudásomból. Bosszantó, hogy nem futottam körrekordot, de majd talán legközelebb."

Arra a kérdésre, hogy tesztelne-e a jövőben a Forma-1-ben, a következőket válaszolta: "Micsoda kérdés... természetesen! Azonban most a DTM-re kell koncentrálnom. Mindent beleadok, hogy győzelmet arassak."