Trulli elégedett a barcelonai pályával

Vágólapra másolva!
Jarno Trulli elégedetten nyilatkozott a barcelonai versenypálya új vonalvezetéséről, melyet azután alakítottak át, hogy több versenyző is aggodalmát fejezte ki a régi aszfaltcsík biztonságával kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

A Spanyol Nagydíjnak helyet adó Circuit de Catalunya a biztonság javítása érdekében új vonalvezetést kapott, és az utolsó két nagysebességű kanyar elé bekerült egy bal-jobbos lassító.

A Versenyzők Érdekvédelmi Szervezetének (GPDA) egyik vezetője, Jarno Trulli úgy gondolja, hogy a változtatásokkal sokkal biztonságosabb lett a katalán versenypálya.

"Elvesztettünk két nagysebességű kanyart, ami az autók beállításaira is komoly hatással van, azonban mindenképpen biztonságosabbá vált a pálya" - mondta a Toyota versenyzője. "Az utolsó kanyar kijárata sokkal jobb."

"Ami az orvosi létesítményeket illeti, rengeteget javultak a dolgok. Beszéltem Dr. Ceccarellivel, aki rengeteget tett az ügy érdekében. Megfogadták a tanácsainkat, aminek külön örülök. A munka nagyját elvégezték, már nem sok maradt hátra."