A Toro Rosso nem köt kompromisszumot

Vágólapra másolva!
A Scuderia Toro Rosso vezetősége megerősítette, egy pillanatig sem gondolkoztak azon, hogy változtatnak eredeti terveiken, noha a Spyker és a Williams az elmúlt időben folyamatosan perrel fenyegette őket.
Vágólapra másolva!

Az olasz alakulat tegnap délután rántotta el a leplet új autójáról, mely már első ránézésre is a Newey-féle RB3-as egy kissé átdolgozott mása. A riválisok félelme tehát beigazolódott, a Toro Rosso a Red Bull idei autójának egy átalakított változatával kívánja megkezdeni a 2007-es szezont, ami egyesek szerint szabálytalan.

A csapat vezetője, Franz Tost azonban hangsúlyozta, a Toro Rosso nem fog visszahátrálni, és továbbra is kitart terve mellett, miszerint a Red Bullal közösen fejlesztett autójával kezdi meg az idei évet.

"Úgy gondoljuk, hogy nem hágtuk át a szabályokat, éppen ezért nem kellett kompromisszumot kötnünk" - mondta Tost, aki készen áll a bíróságon megvédeni igazát. "Ha ez a helyzet, akkor a bíróságon védjük meg magunkat. A Toro Rosso terveit nem befolyásolja az, ha valaki bírósági eljárást indít ellene. Ugyan nem gondolom azt, hogy ez bárkinek is jó lenne, de ha ez kell, ám legyen."

"A helyzet nem változott. Mielőtt eldöntöttük, mihez akarunk kezdeni 2007-ben, precízen áttanulmányoztuk jogászainkkal a szabályokat, és a FIA illetékeseivel is konzultáltunk. Nyilvánvalóan senki nem akarja megengedni, hogy egy másik csapat autójával versenyezzünk, de hangsúlyozom, saját autónk van, amely sok területen nagyban eltér a Red Bull autójától. A Red Bull Technology tervezte az új gépet, és a Toro Rosso mérnökeit Adrian Newey irányította. Éppen ezért biztos vagyok benne, hogy szabályszerűen jártunk el."

Arra a kérdésre, hogy mit szólna ahhoz, ha a Toro Rosso az idei évben nem kapna világbajnoki pontokat, Tost egyértelműen a következőket válaszolta: "Nem, nem, erről szó sem lehet."