Webber: A Williams a Toyota B csapata

Vágólapra másolva!
Mark Webber szerint egykori munkaadója a Williams istálló idén sem fog tudni kilábalni a problémákból, ugyanis a Toyota B csapataként erre nem lesz lehetősége.
Vágólapra másolva!

A grove-i bázisú alakulat a tavalyi év végén szakított a Cosworth-szal, és hosszú távú szerződést kötött a Toyotával, miszerint az idei évtől a japánok szállítják nekik a V8-as motorokat.

Az időközben a Red Bull Racinghez átigazolt Webber azonban úgy gondolja, hogy bár mindkét fél profitálhat az együttműködésből, a Williams többé nem mást, mint a Toyota B csapata, és ez azt is jelenti egyben, hogy esélye sem lesz a továbblépésre.

"Természetesen a Williams a Toyota B csapata" - mondta Webber az ausztrál Herald Sun c. napilapnak adott interjújában. "Meg lehet ezt cáfolni, de majd be fog igazolódni, hogy pontosan úgy kezelik őket, mint egy fiókcsapatot. Biztos vagyok benne, hogy keményen dolgoznak majd azon, hogy megverjék a Toyotát, azonban a japán főhadiszálláson azon mesterkednek, hogy a gyári csapat arassa le a babérokat."

A Williams vezetősége eközben abban reménykedik, hogy a Toyota V8-as erőforrásaival, jobban fizető támogatóival, és technikai részlegük átalakításával kilábalhatnak a 2006-os gödörből és ismét visszatérhetnek a mezőny elejére. Bár az új FW29-es eddig remekül teljesített, Webber úgy véli, nem történt elég változás ahhoz, hogy megfordíthassák a helyzetet.

"Nagyon nehéz lesz nekik az idei év, ebben biztos vagyok. Talán új a motorjuk, de nem változott annyira a csapat felépítése, hogy az az eredményekben is megmutatkozzon" - folytatta az ausztrál pilóta, aki nem érti, mi lehet az oka a mélyrepülésnek.

"A Williams még mindig remek anyagi háttérrel és erőforrásokkal rendelkezik, ezért is nehéz megérteni, miért nem ment nekik a tavalyi évben."