Vágólapra másolva!
Bár a csapat résztulajdonosa, Gerhard Berger délelőtt még arról beszélt, hogy szembetűnő lesz a különbség a Red Bull Racing idei modelljéhez képest, a délután bemutatott "új" autó első ránézésre egy az egyben a Newey-féle RB3-as mása.
Vágólapra másolva!

A Toro Rosso versenyistálló ma délután leplezte le "vadonatúj" versenyautóját, melyet érdekes módon korábban a Red Bull Racing már bemutatott. Az egyetlen újdonság a festés volt, amely a tavalyi séma egy továbbgondolt, kifinomultabb változata.

Bár a riválisok mindent megtettek annak érdekében, hogy megakadályozzák az olasz gárda terveit, a Toro Rosso ma mégis az RB3-ast mutatta be új festéssel. A Spyker és a Williams korábban figyelmeztetett, készen áll a bírósághoz fordulni, ha a kiscsapat kitart eredeti terve mellett.

A Toro Rosso egyébként kivételezett helyzetben van, hiszen az új modell szellemi jogai egy harmadik cég, a Red Bull Technologies birtokában vannak, így teljesen jogosan használhatja az RB3-as versenygép egy továbbgondolt változatát. A szabályok ugyanis megengedik, hogy a bajnokságban aktívan nem résztvevő cégtől szabadon lehet vásárolni karosszériákat a Forma-1-ben.

Érdekes megjegyezni, hogy a McLarentől átcsábított Adrian Newey is a Red Bull Technologies munkavállalója, mely egy különálló cég, így a szabályok értelmében akár két csapatot is elláthat karosszériával, illetve más elemekkel.

Berger ma azt is megerősítette, hogy az ő autójukat is Newey tervezte, amely már akkor arra engedett következtetni, hogy az RB3-as bemutatására készül a csapat.

Az ügynek biztosan lesz folytatása, ám arról még korai lenne beszélni, hogy kizárják-e a Toro Rossót az idei bajnokságból, ahogy azt Sir Frank Williams tervezi.