Berger elárulta, Newey tervezte az új autót

Vágólapra másolva!
A Scuderia Toro Rosso résztulajdonosa, Gerhard Berger először közölt részleteket a csapat új autójáról, melyből az is kiderült, hogy ugyanúgy Adrain Newey dolgozott rajta, ahogy a Red Bull Racing RB3-as modelljén.
Vágólapra másolva!

Az olasz alakulat ma tartotta meg 2007-es sajtóbemutatóját a spanyolországi Barcelonában, ahol Berger elmondta, az RB3-ashoz hasonlóan, Adran Newey tervezte idei versenyautójukat, ám mindenkit megnyugtatott, szembetűnő különbségek lesznek a két versenygépen.

"Nem lesz azonos a két autó" - mondta. "Erre nagyon könnyen rá lehet majd jönni. Nem csak a motor lesz más, hanem a részletek is. A Concorde Egyezményben leírt szabályokat pontosan betartva alkottuk meg az új autót, és tiszteletben tartottuk a Spyker illetve a Williams nyilatkozatait is, de mindenkit megnyugtathatok, saját autót építettünk."

"Precízen jártunk el, mindenre odafigyeltünk, hogy a tervezés és építés folyamán sehol ne vétsünk hibát, és mindig szabályszerűen járjunk el" - folytatta az osztrák szakember, aki tisztában van azzal, hogy lesznek majd olyan ellenfelek, akik csalással vádolják majd őket a szezonnyitón Melbourne-ben.

Berger az új autóról, mely még nem tudni mikor gördül először pályára, a következőket mondta: "Nem lesz egyszerű az idei évünk, mert egy olyan autót kell menedzselnünk, amely nagyban eltér a tavalyitól. Azonban magabiztosak vagyunk, hogy sikerül előrelépést elérnünk az idei esztendőben."