A Ferrari diktálta a tempót Barcelonában

Vágólapra másolva!
A Ferrari visszavágott a tegnapi problémákért, és átvette a vezetést Barcelonában. Felipe Massa több mint fél másodpercet adott csapattársának, Kimi Raikkönennek, akit a harmadik helyen a Renault újonca, Heikki Kovalainen követett.
Vágólapra másolva!

A Ferrari mindkét versenyzője csalódottan nyilatkozott a tegnapi teszt után, ugyanis mind Massa, mind Raikkönen autója egy elektronikai meghibásodás miatt megadta magát. Azonban a mai nap annál jobban sikerült a Ferrari számára, hiszen versenyzői az élen zárták a keddi tréninget.

Míg Raikkönen két teljes versenytávot teljesített, addig Massa több mint 100 körig jutott a katalán ringen. A brazil versenyző több mint fél másodperccel végzett márkatársa előtt, miközben javarészt a hosszú etapokon dolgozott.

A Renault finn versenyzője, Heikki Kovalainen a harmadik helyen landolt, míg márkatársa Giancarlo Fisichella 129 megtett körét követően Alonso mögött az ötödik lett. A francia gárda egyébként produktív napot zárt, és sikeresen teljesítette előre tervezett programját.

A világbajnoki cím birtokosa, Fernando Alonso héttized másodperccel lemaradva Massa mögött a negyedik helyre repítette a McLaren versenyautóját. A spanyol pilóta újdonsült csapattársa, Lewis Hamilton mellett dolgozott, aki a hatodik lett.

Bár az első nap szárnyalt, a BMW Sauber kedden nem találta önmagát. Robert Kubica a hetedik helyre hozta be versenygépét, miután a délután folyamán problémája volt a motorral. Csapattársa Nick Heidfeld csak a tizenkettedik lett, és egy alkalommal ő miatta is előkerült a piros zászló, ahogy a nap folyamán még jó néhány alkalommal.

A Williams duója a középmezőnyben végzett, miközben Wurz és Rosberg tovább folytatta az FW29-es mélyreható tesztelését. A grove-i bázisú csapat motorszállítója, a Toyota versenyzői közrefogva a Williams duóját, a nyolcadik, és a tizenegyedik helyen végeztek. A kölni bázisú csapatnál Trulli gyorsabbnak bizonyult Montagny-nál.

A Honda továbbra is küszködött. Bár Barrichello és Button elég sok kört teljesített, az időeredményeik még hagynak kívánni valót maguk után, ahogy a Red Bull teljesítménye is. Az Adrian Newey-féle új autó továbbra sem muzsikál, vagy a két versenyző teljesen más beállításokkal próbálkozik, mint a többiek - ami ennyi idő után valljuk be, elég furcsa lenne.

A lista végén a Super Aguri versenyzője, Anthony Davidson, és a Spyker-Ferrari holland sofőrje, Christijan Albers végzett.