Korea újabb lépést tett a Forma-1 felé

Vágólapra másolva!
Dél-Korea újabb lépést tett afelé, hogy 2010-ben versenyt rendezhessen a királykategóriában, miután a héten véglegesítette az esemény reklámozásáért felelős bizottságot.
Vágólapra másolva!

A verseny rendezői pénteken egy sajtótájékoztatót tartottak Szöulban, ahol az ország öt vezető politikusa ismét hangsúlyozta, minden segítséget megadnak a szervezőknek, hogy 2010-ben valóban bekerülhessenek a Forma-1-be.

Az egyik nagyhatalmú politikus, Mr. Hyuk Kyu, akit egyébként a bizottság élére neveztek ki, a következőket mondta: "Egy Forma-1-es verseny megrendezése létfontosságú ahhoz, hogy löketet adjunk a régió fejlesztési programjának, és növeljük nemzetünk globális tájékozottságát."

A Dél-Koreai Nagydíj rendezője a Korea Auto Valley Operation (KAVO) néven futó közös vállalkozás lesz. A versenyt az ország déli részén fekvő, 2,1 millió lakosú Jeollanam-do tartományában rendezik. A négy év múlva sorra kerülő futam résztvevői egy addigra felépülő vadonatúja ringen állhatnak majd rajthoz, melyet Hermann Tilke fog megtervezni. A hírek szerint az új pálya 5.45 km hosszú lesz, és közel 300 millió dollárba fog kerülni.

A sok kandidáló ország közül, akik a Forma-1-be vágynak, Dél-Korea már régóta Bernie Ecclestone kedvencei közé tartozott. A guru hatalmas üzletet lát a térségben - mely a világ egyik legnagyobb autó exportőreként van számon tartva -, és ez nagyban elősegítette a koreaiak szerződését. Ecclestone már korábban szerette volna felvenni Koreát a versenynaptárba, de ezen szándékai eddig mindig meghiúsultak.