De la Rosa elégedett a McLarennel

Vágólapra másolva!
Pedro de la Rosa szerint a McLaren Mercedes legalább olyan jó formában van, mint bármelyik riválisa, azonban tisztában van azzal, hogy még rengeteg munka vár rájuk a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjig.
Vágólapra másolva!

Annak ellenére, hogy a brit alakulat győzelem nélkül zárta a tavalyi évet, az eddigi téli teszteken rendre a tabella elején végzett. A McLaren új autója fantasztikusan muzsikál a hosszú etapok alatt, egyenletesen teljesít, így sokan már most a wokingi alakulatot tartják az egyik legnagyobb esélyesnek a március 18-án megrendezésre kerülő szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

A csapat tesztversenyzője, Pedro de la Rosa is optimistán nyilatkozott az idei évvel kapcsolatban, és elmondta, mivel eddig minden a legnagyobb rendben volt az MP4/22-es megbízhatóságával, nyugodt tempóban haladhattak a munkával, és bár még rengeteg feladat áll előttük, véleménye szerint csúcsformában érkezhetnek Melbourne-be.

"Jól állunk, és az autó is gyors" - mondta de la Rosa a spanyol Marca c. lapnak adott nyilatkozatában. "Nem mondhatjuk azt, hogy mi vagyunk a leggyorsabbak, mert ahhoz legalább két-három zökkenőmentes tesztet kell teljesítenünk, de nyugodt szívvel állíthatjuk, hogy azonos szinten állunk a legjobbakkal. Az autó folyamatosan fejlődik, és a következő hetekben rengeteg újítás érkezik."

"Nyugodtak vagyunk, mert a megbízhatóságunk a helyén van, ami hatalmas önbizalmat ad a teszteken. Biztos vagyok benne, hogy jó formában érkezünk majd meg Ausztráliába. Versenyképesek vagyunk, de egyelőre még nem tudjuk, mennyire" - tette hozzá a spanyol versenyző.