Ron Dennis Sennához hasonlítja Alonsót

Vágólapra másolva!
A McLaren-Mercedes csapatfőnökét, Ron Dennist annyira lenyűgözte Fernando Alonso teljesítménye, hogy a brit szakember a kétszeres világbajnokot olyan nagyokhoz hasonlítja, mint például Ayrton Senna.
Vágólapra másolva!

A McLaren az elmúlt években több nagynevű pilótát is foglalkoztatott, hiszen többek közt Mika Häkkinen, Kimi Raikkönen és Juan-Pablo Montoya is tekergette a Mercedes motorral felszerelt autók kormányát. Dennisre viszont a legnagyobb hatással az új szerzemény, Fernando Alonso volt, a csapatfőnök szerint a spanyol hamarosan a legnagyobbak közé emelkedhet.

"Nyilván nagyjából minden pilóta képességeivel tisztában vagyunk, de amíg nem dolgozol együtt valakivel, addig nem derülhet ki reálisan, hogy melyik versenyző mennyit ért valójában az autóhoz, hogyan tud kommunikálni a szerelőkkel és a mérnökökkel, illetve mennyit tud segíteni a versenygép tökéletesítésében"- nyilatkozta Dennis.

"Alonso ilyen szempontból igazi klasszis. Mikor elkezdtük a közös munkát, olyan érzésem volt, mint amikor Ayrton Sennával, Niki Laudával és Alain Prosttal dolgoztam együtt. Fernando is tudja, hogy mit akar, és a mérnököknek is pontosan el tudja mondani, hogy konkrétan mire van szüksége"- fejezte be Ron Dennis.