Massa: A BMW megelőzte a Ferrarit

Vágólapra másolva!
Felipe Massa szerint jelenleg a BMW Sauber versenyistálló a legesélyesebb a bajnoki cím megszerzésére, ugyanis az elmúlt hetekben megrendezett teszteken rendre jól teljesített, miközben a nagyok több problémával is küszködtek.
Vágólapra másolva!

A Ferrari brazil versenyzőjét teljességgel lenyűgözte a BMW új autójának teljesítménye, és az eddigi teszteken látottak alapján őket tartja az egyik legnagyobb esélyesnek a 2007-es bajnokságban.

"A McLaren nyilvánvalóan erősnek tűnik, de véleményem szerint jelenleg a BMW Sauber áll a legjobban a mezőnyben" - mondta Massa a Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában. "Nem csak azért mondom ezt, mert a jerezi tesztek utolsó napján ők uralták a mezőnyt, sokkal inkább fontosnak tartom azt, hogy a hosszú etapok alatt kimagaslóan egyenletesen teljesítettek."

"Engem már Valenciában is lenyűgözött a BMW Sauber teljesítménye, ám az eheti teszteken Jerezben, még jobban mentek" - folytatta a brazil versenyző, aki szerint a BMW a Ferrari és a McLaren előtt van.

"A McLaren egy kör alatt fantasztikusan gyors, de ami az egyenletességet illeti, ott a BMW viszi a pálmát, jóllehet a megbízhatóságukon van még mit csiszolni. Jelenleg a Ferrari és a McLaren előtt állnak, legalábbis szerintem."

Mindezek ellenére Massa egy cseppet sem aggódik a Ferrari miatt, mert szerinte csapata jól halad, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor felkészülten érkezhet a szezonnyitóra Melbourne-be.

"Pontosan az a helyzet, amire számítottunk. Az autó bizonyította, hogy gyors és megbízható, még akkor is, ha voltak kisebb problémáink. Azonban tudjuk, miként orvosoljuk azokat" - magyarázta Felipe. "Pozitívan hagytuk el Jerezt, míg mások szomorkodtak. Az autó gyors, így nincs miért aggódnunk. Könnyedén futjuk meg a jó időket, és közel vagyunk azokhoz, akik jelenleg még jobban állnak nálunk."

Mivel a Ferrari munkáját eddig mindig az eső hátráltatta, ami ezen a héten sem volt másképp, Massa elárulta, hogy most sem tudták befejezni a tervezett programot, így a jövő héten Barcelonában megrendezésre kerülő tesztprogram minden eddiginél fontosabb lesz számukra, mert ott fog eldőlni, fel tudnak-e készülni a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjra.

"Szomorú vagyok, hiszen azért jöttünk Jerezbe, hogy minél több kilométert teljesítsünk, és még jobban megismerjük az autót, de az eső miatt nem tudtuk befejezni előre betervezett tesztprogramunkat. Ha nem tudsz folyamatosan száraz pályán körözni, akkor nem értheted meg, miért nem működnek jól az új elemek. Éppen ezért a következő teszt roppant fontos lesz mindenki számára. Az autó, amellyel most hajtunk, nagyban különbözik még attól, amivel megkezdjük majd az Ausztrál Nagydíjat, legalábbis, ami az aerodinamikát illeti."