Karthikeyan nem tett le a Forma-1-ről

Vágólapra másolva!
Narain Karthikeyan egy évet töltött el versenyzőként a Forma-1-ben, azóta tesztpilótaként dolgozik a Williams istállónál. Az indiai pilóta idén az A1-Grand-Prix sorozatban versenyez majd, de minden vágya, hogy visszatérjen a száguldó cirkuszba.
Vágólapra másolva!

A történelem eddigi egyetlen indiai Forma-1-es pilótája 2005-ben a Jordan csapat színeiben debütált, de első szezonjában nem sikerült senkit meggyőznie arról, hogy érdemes őt foglalkoztatni a későbbiekben is. Karthikeyan idén már más szériában versenyez, de az F1-től sem távolodott el végleg, hiszen a teszteken a Williams csapatot erősíti.

"Tizenhat hónap telt el azóta hogy utoljára rajthoz álltam a Forma-1-ben, és úgy gondoltam, hogy csinálnom kell valamit a teszteken kívül is, nehogy kiessek a versenyritmusból"- indokolta Karthikeyan, hogy miért is indul el az A1 GP-ben.

A két széria autói közt persze óriási a különbség, elsősorban az elektronika és az aerodinamika lényegesen fejlettebb az F1-es gépekben. Ennek ellenére a 30 éves indiai nem tett le a visszatérésről: "Pillanatnyilag ez tűnt a legjobb megoldásnak, de bízom benne, hogy egyszer még a Forma-1-ben is versenyezhetek majd."