Heidfeld zárta az élen az eheti tesztet

Vágólapra másolva!
Nick Heidfeld végzett az élen a tesztek zárónapján Jerezben, ahol az eső játszotta a főszerepet. A BMW Sauber német versenyzője több mint fél másodpercet adott a Williams új autójával remeklő Wurz-nak, akit a BMW harmadik embere, Timo Glock követett.
Vágólapra másolva!

Annak ellenére, hogy a nap folyamán szinte mindvégig szemerkélt az eső, és az aszfalt vizes, nyirkos volt, a csapatok többsége zavartalanul folytatta a munkát, és az esős beállításokon dolgozott.

Heidfeld az extrém vizes gumikkal kezdte meg programját, majd áttért a normál vizes gumik használatára, miközben a kipörgésgátlón, illetve a beállításokon dolgozott. A BMW-nek remekül feküdt a vizes pálya, amit Timo Glock harmadik helyezése is bizonyít. Ugyan a német-svájci alakulat sikeresen teljesítette a délelőtti tréninget, ebédidő után összepakolt, hogy Barcelonába vegye az útját.

Alexander Wurz egy újabb eredményes napot teljesített a Williams FW29-es modelljével, és fél másodperccel lemaradva Heidfeld mögött a második pozícióban végzett. Csapattársa, Nico Rosberg számára nem volt ilyen eredményes a mai edzésnap, a német sofőr csak a hatodik lett. Rosberg miatt egy alkalommal előkerült a piros zászló, mikor autója megállt a boxutcában.

Kimi Raikkönen a negyedik helyen landolt a Ferrarival, akit Rubens Barrichello követett az ötödik pozícióban a Hondával. A brazil versenyző délelőtt - vélhetően egy mechanikai meghibásodás miatt - megállt a pályán.

A Red Bull Racing új autója továbbra is gyengélkedik. A tizedik pozícióban befutó Coulthard autója a délután folyamán kétszer is megadta magát, nem sokkal azelőtt, hogy Webber alatt is tönkrement a Newey-féle RB3-as.

Az ausztrál versenyző egyébként az új autó ülésével szenved, ám a legfrissebb információk szerint a jövő héten megrendezésre kerülő barcelonai teszteken már egy új üléssel körözhet a katalán ringen.

A McLaren új versenygépe úgy tűnik, nem muzsikál olyan jól a vizes aszfalton, mint a szárazon, hiszen Pedro de la Rosa csak a tizenkettedik pozícióban landolt. Márkatársa, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso kilenc kör után már délelőtt elhagyta a pályát, noha eredetileg jelenése lett volna a média előtt, amivel igencsak feldühítette a rá váró újságírókat.

Marco Andretti 62 kört teljesített a Honda új autójával, és a napot a lista égén zárta, noha ideje kevesebb, mint egy másodperccel volt csak gyengébb az elsőétől.

A Renault már a reggeli órákban összepakolt, miután úgy döntött, nincs sok értelme a vizes pályán tesztelni. A francia gárda ezzel több gumiszettet is megspórolt a későbbi tesztekre.