Vágólapra másolva!
A Super Aguri ügyvezető igazgatója, Daniel Audetto elmondta, csapata készen áll arra, hogy jogi lépéseket tegyen a Spyker versenyistálló ellen, miután a holland gárda elhappolta előlük Giedo van der Gardét, akit érvényes szerződés köt a japánokhoz.
Vágólapra másolva!

A Spyker a múlt héten jelentette be, hogy harmadikszámú versenyzőjeként alkalmazza a holland sofőrt, aki egy nappal korábban mutatkozott be a Super Aguri színeiben. A holland sofőr egyébként még decemberben kötött szerződést a kiscsapattal a 2007-es idényre.

Van der Garde első és eddigi egyetlen Forma-1-es tesztjén mindössze csak néhány kört teljesített, ugyanis Aduetto elmondta, hogy mivel a holland versenyző nem tett eleget a szerződésében foglaltaknak, elhalasztották intenzív tesztprogramját.

"Giedo teljesíthette volna a szuperlincesz megszerzéséhez szükséges 300 kilométert, azonban mivel támogatói nem teljesítették az előre ígérteket, változtattunk programján, és csak néhány bemelegítő körre küldtük ki Valenciában" - mondta Audetto az Autosprint magazinnak.

Mindezek ellenére a Super Aguri ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, érvényes szerződésük van Van der Gardéval, és készen állnak arra is, hogy a bíróságon folytassák a harcot a holland versenyzőért.

"Amit a Spyker művel az egyszerűen felfoghatatlan. Van der Garde szerződést kötött velünk, egy hónappal ezelőtt, és a papírokat a FIA is jóváhagyta. Tehát minden jogszerű volt, és érvényes szerződésben áll velünk. Éppen ezért készen állunk a jogi hercehurcára."