Massa vette át a vezetést Jerezben

Vágólapra másolva!
A Ferrari brazil sofőrje, Felipe Massa állt az élre a tesztek második napján Jerezben, ahol a csapatok tovább folytatták a felkészülést az idei évre. Massa mögött a McLaren brit versenyzője, Lewis Hamilton végzett, akit Robert Kubica követett a BMW-vel.
Vágólapra másolva!

Felipe Massa volt a leggyorsabb a tesztek második napján Jerezben, ahol nyolc csapat folytatta a felkészülést a 2007-es idényre. A Ferrari brazil versenyzője, aki a tegnapi tréning végén kénytelen volt beugrani Luca Badoer helyére, az új F2007-es masinával futott 1:19.746-os idejével állt az élre.

Massa három tizedmásodpercet adott csapattársának, Kimi Raikkönennek, aki egy mechanikai meghibásodás miatt a nap felét a boxban töltötte. A finn versenyző munkáját az időjárás sem könnyítette meg, ugyanis mikor a szerelők végeztek autójával, rázendített az eső, így már nem tudott érdemi munkát végezni.

A McLaren újdonsült versenyzője, Lewis Hamilton a második helyre futott be, miközben a világbajnok, Fernando Alonso a BMW Sauber lengyel sofőrje, Robert Kubica mögött a negyedik pozícióban landolt.

A spanyol versenyző napja sem volt felhőtlen, ugyanis délelőtt egy mechanikai probléma miatt kicsúszott a pályáról, míg délután megállt alatta az autója. Alonso mellett Raikkönen, a Red Bull sofőrje Mark Webber, és a Toyotás Ralf Schumacher miatt kellett megállítani a tréninget, amely komolyabb fennakadást nem okozott a többiek számára.

A Renault a tegnapi naphoz hasonlóan ma is két tesztversenyzőjével körözött a spanyol ringen. Kettejük közül Piquet bizonyult a gyorsabbnak, aki hét tizedmásodpercet adott Zontának, aki tegnap próbálhatta ki első alkalommal az új R27-est.

A Williams duója, Alexander Wurz és Nico Rosberg sikeresen teljesítette az FW29-es második tesztnapját. A grove-i bázisú csapat új, Toyota erőforrással ellátott versenygépe ma is remekül ment a spanyol ringen.

A Honda színeiben Jenson Button mellett pályára gördült az IRL sztárja, Marco Andretti, aki immáron másodszor próbálhatta ki magát a Forma-1-ben, ezúttal a brackley-i bázisú csapat idei versenygépében. Az amerikai versenyző összesen 74 kört teljesített és a lista végén végzett.