Ecclestone 20 versenyes bajnokságról beszél

Vágólapra másolva!
A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone szerint három éven belül húszra nőhet a versenyek száma a királykategóriában. 
Vágólapra másolva!

Legalább öt új helyszín áll sorba, hogy helyet kapjon a versenynaptárban.

Ecclestone szombaton jelentette be, hogy Abu Dhabi egy hétéves szerződés keretein belül 2009-től aktív résztvevője lesz a királykategóriának. Az Egyesült Arab Emirátusok fővárosában a hétvégén egy nagyszabású F1-es parádét rendeztek, ahol természetesen a királykategória impresszáriója is megjelent.

Abu Dhabi szerződésével egyre inkább úgy tűnik, hogy a vezetőség el szeretné mozdítani a Forma-1-et Európából - nagy valószínűséggel az Európai Uniós dohányreklám tilalom miatt - ugyanis a hét elején a szomszédos Bahrein is bejelentette, 2013-ig meghosszabbította Forma-1-es szerződését az irányító testülettel.

"Biztos vagyok benne, hogy Bahrein és Abu Dhabi közös munkával elérheti, hogy a Forma-1 a világ ezen táján is sikeres legyen, amit roppant fontosnak tartok" - mondta Ecclestone szombaton Abu Dhabiban. "Jelenleg öt ország vár arra, hogy helyet kapjon a versenynaptárban, így körülbelül húsz verseny lesz hamarosan az F1-ben."

Ecclestone azt is elárulta, egy éjszakai versenyt is be szeretne hozni a Forma-1-be, melyre Szingapúr pályázik a legnagyobb eséllyel. "Megmondom őszintén, legalább egy vagy két esti versenyt is szeretnék, és úgy gondolom ezek vagy Japánban, vagy Kínában lennének a legjobban megvalósíthatóak."