Vágólapra másolva!
Juan Pablo Montoya úgy érzi, amit lehetett elért a Forma-1-ben, ugyanis csak azért nem tudta megszerezni a világbajnoki címet, mert azt autója teljesítménye nem engedte. A kolumbiai éppen ezért nyugodt szívvel hagyta el a királykategóriát a tavalyi évben.
Vágólapra másolva!

Montoya mindenki legnagyobb megrökönyödésére a tavalyi Amerikai Nagydíjat követően azonnali hatállyal elhagyta a McLarent, és ezzel együtt az egész Forma-1-et. A kolumbiai versenyző visszatért egykori csapatához, a Chip Ganassi Racinghez, hogy kipróbálja magát az amerikai NASCAR szériában.

A temperamentumos versenyző hét futamgyőzelmet és 30 dobogós helyet szerzett a Forma-1-ben, ám soha nem tudott harcba szállni a bajnoki címért, noha egyesek mindvégig hittek abban, hogy képes lesz felérni a csúcsra. Mindezek ellenére Montoya egyáltalán nem érzi úgy, hogy elbukott volna, és kijelentette, mindent elért, amit elérhetett a királykategóriában.

"Ha visszatekintek Forma-1-es pályafutásomra, nincs olyan érzésem, hogy még bizonyíthattam volna" - mondta a kolumbiai versenyző az Autosprintnek adott exkluzív interjújában. "Elsődleges célom mindig is a bajnoki cím megszerzése volt. Azonban mikor rádöbbentem, hogy semmi értelme még három-négy évig a Forma-1-ben maradnom, hiszen soha nem fogom tudni elérni célomat, akkor eldöntöttem, továbblépek."

"Szerintem megvolt a tehetségem ahhoz, hogy bajnok legyek, de ami a csapatot és az autót illeti, rá kellett jönnöm, soha nem érhetem el célomat. Jól tudtam, akárhány évig is maradok még a Forma-1-ben, nem tudok feljebb lépni, így be kellett látnom, semmi értelme tovább maradnom" - magyarázta Montoya, aki bevallotta, azért is döntött a távozás mellett, mert már nem érezte jól magát a csapatban.

"Ahhoz, hogy 100%-ot nyújtsak, élveznem kell a versenyzést, és olyan emberekre van szükségem, akik hisznek abban, amit csinálok. Azonban az utolsó hónapokban már egyáltalán nem éreztem jól magam a McLarennél, semmi okom nem volt arra, hogy boldog legyek."

Montoya azt is elárulta, több ajánlatot is kapott távozása után különböző Forma-1-es csapatoktól, ám mivel csalódott a királykategóriában, megszakította minden kapcsolatát Európával. A kolumbiai hangsúlyozta, esze ágában sincs visszatérni a száguldó cirkusz világába.