Andretti ismét tesztelhet a Honda színeiben

Vágólapra másolva!
A Honda Racing versenyistálló pénteken hivatalos közleményében megerősítette, az IRL kiválósága, Marco Andretti újabb lehetősége kap a csapattól a bizonyításra, és részt vehet a jövő héten megrendezésre kerülő tesztprogramon a spanyolországi Jerezben.
Vágólapra másolva!

A tizenkilenc esztendős versenyző lett a 2006-os év újonca a Honda által támogatott Champ Car bajnokságban, ezért is kapott lehetőséget a brackley-i bázisú csapattól a tesztelésre még tavaly decemberben.

A kétszeres IndyCar világbajnok csapattulajdonos, és korábbi CART bajnok, Michael fia, illetve az 1978-as Forma-1-es világbajnok, a legendás Mario Andretti unokája december 15-én, a tavalyi tesztek zárónapján ülhetett be először az RA106-os modellbe a spanyolországi Jerezben.

Mivel a fiatal tehetség remekül teljesített, a Honda vezetősége meghívta egy újabb tesztre. Miközben a csapat versenyzői, Jenson Button és Christian Klien az új autón munkálkodnak, addig Andretti szerdán és csütörtökön a tavalyi modellel róhatja majd a kilométereket, erősítette meg a brackley-i bázisú csapat.

"Elégedettek voltunk Marco teljesítményével, mikor első alkalommal tesztelt a csapatunkkal, hiszen szinte azonnal hozta a várt eredményeket" - mondta Gil de Ferran, a Honda sportigazgatója. "Látva a benne rejlő erőt, úgy gondoltuk, hogy a jövő heti jerezi teszt remek alkalom lenne számára, hogy a tavalyi autóval visszatérjen a pályára. Már alig várjuk, hogy lássuk, miként tudunk csiszolni tudásán az eddiginél jóval specifikusabb programunkkal."

Maga az érintett boldogan nyilatkozott a hír hallatán és elmondta, mindent megtesz majd annak érdekében, hogy ezúttal még gyorsabb legyen a spanyol ringen.

"Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy a Honda Racing F1 istálló egy második tesztre is meghívott" - mondta a legifjabb Andretti. "Úgy érzem, jó munkát végeztem decemberben, de az első nap leginkább azzal telik el, hogy hozzászoksz az autóhoz, és megismerkedsz a versenypályával. Azonban most már nem kell ezzel foglalkoznom, és biztos vagyok benne, hogy azonnal oda tudom majd tenni magam. Már alig várom."