Webber keményen készül az idei évre

Vágólapra másolva!
A Red Bull Racing újdonsült versenyzője, Mark Webber tisztában van azzal, hogy ha idén sem sikerül maradandót alkotnia, akkor végleg leírja magát a Forma-1-ben. Az ausztrál sofőr azonban bízik a Newey által megálmodott új versenyautóban.
Vágólapra másolva!


Webber pályafutása talán legsikertelenebb évét teljesítette 2006-ban a Williams istálló színeiben. A grove-i bázisú csapat a BMW távozásával egyre mélyebbre süllyedt, így az ausztrál versenyzőnek semmi esélye nem volt arra, hogy bizonyítsa tudását.

Most azonban a Red Bull Racing pilótájaként kikászálódhat a gödörből, és idén megmutathatja, mire is képes valójában. Webber nagy reményekkel várja a 2007-es szezont, és hiszi, hogy az elmúlt héten bemutatott RB3-as modellel - melyben már a világbajnok Renault motor dobog - akár az élmezőnnyel is felveheti majd a harcot.

"Teljesen ki vagyok cserélve" - mondta Webber. "Izgatottan várom az idei évet. A csapaton belüli légkör remek, aminek nagyon örülök. Mindenki keményen dolgozik a siker elérése érdekében, így biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz. A nagyvállalatok által támogatott csapatokkal akarjuk felvenni a versenyt, és be szeretnénk robbanni közéjük. Versenyképesek akarunk lenni az idei esztendőben."

Azt követően, hogy pályafutása első Forma-1-es versenyén az egy pontot érő hatodik helyen végzett a Minardi színeiben, mindenki sikerekben gazdag jövőt jósolt az ausztrál versenyzőnek. Webbernek azonban eddig nem volt lehetősége megmutatnia valódi tehetségét, éppen ezért sokat remél az idei évtől.

"Most vagy soha. Igen, ez egy nagyon fontos év lesz számomra. Hiszem, hogy jó évem lesz a Forma-1-ben. Előrébb szeretnék lépni, mert nem olyan fickó vagyok, aki beéri a hátsó sorokkal" - folytatta a harminc éves sofőr, aki idén a mezőny legidősebb versenyzője, David Coulthard mellett bizonyíthat.

"Minden eddiginél keményebben edzek, és törekszem a fittségem megtartására, mely ugyan a korábbi években is megvolt, mégsem ennyire intenzíven, mint az elmúlt hónapokban. Ez is mutatja, hogy sokat várok az idei évtől."