Bahrein 2013-ig rendezhet versenyeket

Vágólapra másolva!
Bahrein sikeresen meghosszabbította Forma-1-es szerződését, erősítette meg a királykategória mindenható ura, Bernie Ecclestone. Egyesek úgy tudják, a közel-keleti ország helye egészen 2013-ig biztosítva van a Forma-1-ben.
Vágólapra másolva!

A 2004-ben debütáló Bahreini Nagydíj korábbi szerződése csak a 2008-as idény végéig szólt, és azzal, hogy az elmúlt hetekben felreppentek olyan híresztelések, melyek szerint Abu Dhabi jó eséllyel pályázik egy Forma-1-es verseny megrendezésére, a helyi vezetés azonnali tárgyalásokba kezdett a futam jövőjének bebiztosítása érdekében.

A tárgyalások sikerrel végződtek, ugyanis Bahrein a mai nap bejelentette, sikerült meghosszabbítania Forma-1-es szerződését a Formula One Managementtel (FOM). Bár a szerződés részletei nem szivárogtak ki, egyesek úgy tudják, hogy Bahrein újabb öt évre kötelezte el magát a sport iránt, így egészen 2013-ig biztos a helye a versenynaptárban.

"Igazi öröm, hogy sikerült a Forma-1-et elhozni a Bahreini Királyságba, és boldog vagyok, hogy bejelenthetem, a jövőben is tovább folytatódik együttműködésünk" - mondta a Forma-1 mindenható ura, Bernie Ecclestone.

"Három évvel ezelőtt a Forma-1, és más motorsport sem tudott betörni ebbe a régióba. Bahrein nem csak egy olyan versenypályát épített, mely a világ legjobbjai között van, hanem létrehozott egy alapítványt, mely a motorsportok népszerűsítését hivatott szolgálni a Közel-keleten."

"Már alig várom, hogy tovább folytathassuk együttműködésünket Őfenségével, a Trónörökössel, a bahreini kormánnyal, és a Bahrein Nemzetközi Versenypálya dolgozóival, akik mindig meleg szeretettel és barátságosan fogadtak minket" - tette hozzá Ecclestone.