A Toro Rosso hamarosan dönt versenyzőiről

Vágólapra másolva!
A Scuderia Toro Rosso versenyistálló társtulajdonosa, Gerhard Berger úgy gondolja, két héten belül eldőlhet, milyen felállással kezdik meg az évet.
Vágólapra másolva!

A Red Bull fiókcsapata az egyedüli a mezőnyben, amely még nem jelentette be 2007-es versenyzői felállását, noha Gerhard Berger többször is hangsúlyozta, Vitantonio Liuzzi és Scott Speed a két legesélyesebb a még üresen álló ülésekre.

"Úgy gondolom, hogy a következő két hétben bejelenthetjük idei felállásunkat" - mondta az osztrák szakember az Autosportnak adott nyilatkozatában. "Már csak a szerződések véglegesítése van hátra, de hamarosan mindenre fény derül. Egyelőre csak versenyzői felállásunkra koncentrálunk, és az még nincs eldöntve, hogy lesz-e harmadik számú pilótánk az idei évben. Ez még teljesen nyitott kérdés."

Bár Liuzzi és Speed a két legesélyesebb a versenyzői ülésre, Berger nem titkolta, hogy továbbra is kapcsolatban szeretnének maradni a Champ Car háromszoros világbajnokával, Sebastien Bourdais-val, aki novemberben egy háromnapos tesztprogram keretén belül bemutatkozott a csapat színeiben.

A Toro Rosso társtulajdonosa elárulta, idén is tesztelhet a francia versenyző a csapattal, és ha minden jól megy, akkor 2008-ban akár versenyzői szerződést is kaphat.

"Biztos vagyok benne, hogy idén is tesztelni fog a csapattal. Jelen pillanatban minden erőnkkel azon vagyunk, hogy felkészítsük autónkat az idei évre, így valószínűleg a következő tesztre csak az év közben kerülhet majd sor. De a szezonközi tesztkilométerek számának korlátozásával ez nem lesz egyszerű, hiszen célunk az, hogy versenyzőink minél több időt tölthessenek a pályán."

Korábban felreppentek olyan híresztelések is, melyek szerint a Spykertől az év végén menesztett Tiago Monteiro is harcban van a versenyzői ülésért, ám ezt Berger nem kívánta kommentálni. Az egykori Forma-1-es versenyző viszont figyelmeztetett mindenkit, ne várjanak tőlük túl sokat az idei évben, még akkor sem, ha megkapják a Ferrari V8-as egységeit.

"Óvatosnak kell lennünk, hiszen egy kiscsapat vagyunk. Összesen 130-an dolgoznak a csapatban. Nehéz lesz beleszólni a nagyok versenyébe" - folytatta Berger. "Egy viszont biztos, jobb lesz az autónk, mint a tavalyi évben, és versenyzőink is érettebbek, hiszen már második éve vannak a csapattal, és sokat fejlődtek. Azonban nem lesz egyszerű a dolgunk, mert a tavalyi bajnokságban mögöttünk végző Aguri rengeteget fejlődött, így minden erőnket fel fogja emészteni, hogy megverjük őket."

"Tavaly a Williams végzett előttünk, ám ők egy hatalmas csapat. Több mint 600 ember dolgozik náluk, éppen ezért borzalmasan nehéz lesz megelőzni őket, de legalább élvezetes lesz ellenük versenyezni."