Túl az első tesztprogramon az új Honda

Vágólapra másolva!
A Honda Racing vadonatúj versenygépe, az RA107-es sikeresen teljesítette első tesztprogramját a spanyolországi Barcelonában.
Vágólapra másolva!

A Honda még csak tegnap mutatta be hivatalosan új autóját, az RA107-es már sikeresen túl van első tesztprogramján.

A tesztek első két napján Rubens Barrichello rótta a köröket az átmenetileg feketére festett RA107-es modellel, míg pénteken Jenson Button volt szolgálatban. A Honda duója összesen 178 kört teljesített az új autóval a három nap alatt, miközben a különböző elektronikai rendszereket és a motor hűtését ellenőrizte a csapat.

"Produktív nap volt a mai, amely az autó alapbeállításainak finomításáról, és a rendszer ellenőrzéséről szólt" - mondta Button. "Hamar megtaláltuk az autó helyes beállításait, mely lehetővé tette számunkra, hogy sok kört megtegyünk. Még rengeteg munka vár ránk az első versenyig, hiszen van még mit javítani az autón. Az első napom viszont produktív volt, de ez még csak a kezdet."

Button a tegnapi bemutató után azonnal pályára vitte az új autót, azonban az három kanyar után megállt alatta. A csapat azonban megerősítette, csak egy kisebb elektronikai probléma okozta a megállást, így nem is tulajdonítottak neki nagyobb jelentőséget.

Jenson márkatársa, Rubens Barrichello már szerdán kipróbálhatta az új autót, még mielőtt azt bemutatta volna a japán alakulat. A brazil pilóta összesen 44 kört teljesített a spanyol ringen, és boldog volt, hogy ő próbálhatta ki először az RA107-est.

"Izgalmas héten vagyunk túl, és örülök, hogy már kipróbálhattam az új autót" - mondta Barrichello. "Az egész csapat fantasztikus munkát végzett, és az új autó már most olyan szinten van, mint a tavalyi, noha még nincs minden továbbfejlesztett elem rajta. Még rengeteg munka vár ránk, hogy felkészülten állhassunk rajthoz a szezonnyitón, de már most jól érzem magam az autóban. Alig várom, hogy a jövő héten tovább folytassuk a munkát Valenciában."