Massa: Máris jobb az új Ferrari a tavalyinál

Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy az időjárás ezen a héten igencsak betett a Ferrarinak, Felipe Massa pozitívnak értékelte a csapat eheti tesztprogramját, mert véleménye szerint már most jobb az új autó a tavalyinál.
Vágólapra másolva!

Bár a Ferrari a rossz időjárástól tartva Mugello helyett a távolabb eső Vallelungába utazott, hogy megkezdje intenzív tesztprogramját, nem kerülte el a rossz idő az olaszokat, és az egész héten esőzések, valamint heves viharok hátráltatták Massa és a tavalyi autóval bemutatkozó Kimi Raikkönen munkáját.

A Ferrarit még az ág is húzta, nem elég, hogy a rossz idő miatt szinte egy kört sem tudtak versenyzői száraz aszfalton teljesíteni, Felipe Massa ma reggel csúnyán összetörte az új autót, mely miatt egy ideig állt a munka az olasz ringen.

Mindezek ellenére a brazil pilóta eredményesnek értékelte az eheti tesztprogramot.

"Az esős napok ellenére sikerült valamit dolgoznunk. Néhány kör szárazon, a legtöbb vizes aszfalton, ez jellemezte az eheti tesztet. Egyrészről bosszantó, hogy nem tudtunk normális körülmények között dolgozni, de legalább néhány dolgot kipróbáltunk, és remélhetőleg a jövő héten már jobb lesz az idő" - mondta Felipe a Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában. "Jók az autóról a benyomásaim. Sikerült finomítanunk a beállításokon, és folyamatosan javultunk. Biztos vagyok benne, hogy ez a teszt után minden simán fog menni a száraz pályán, és azonnal versenyképesek leszünk."

Bár Massa csúnyán összetörte az új Ferrarit, a mérnökök és a szerelők hamar helyrepofozták az F2007-es versenygépet, így a brazil pilóta a délután folyamán néhány kört még teljesíthetett. Felipe úgy érzi, már most erősebbek, mint 2006-ban voltak.

"Egy sima kicsúszás volt, és azt kell mondjam, a gumifal elég közel van a pályához" - mondta Felipe a balesetéről. "A kavicságy nem igen lassított a sebességemen. Nyugodtan állíthatom, hogy legalább olyan jó szinten vagyunk már most, mint 2006-ban voltunk, sőt tovább is léptünk. Még nincs készen minden olyan elem, mely az első versenyen már az autón lesz, így biztos vagyok benne, hogy ezekkel az alkatrészekkel még erősebbek leszünk. Azonban úgy gondolom, már most előrébb vagyunk, különösen, ami a stabilitást illeti."

"Véleményem szerint az új abroncsok olyannyira különböznek a tavalyiaktól, hogy azok semmi előnyt nem jelentenek számunkra" - nyugtatta meg ellenfeleit Massa.

A brazil versenyző összesen csak kilenc kört teljesített a nap folyamán, és legjobb ideje 1:22.279 lett. Eközben Kimi Raikkönen, aki továbbra is a tavalyi autóval rótta a kilométereket, 52 kör abszolvált az olasz ringen, és legjobb eredménye 1:19.758 lett.