Briatore: Heikki számára most jött el a perc

Vágólapra másolva!
Heikki Kovalainen idén a Renault istálló színeiben debütálhat a Forma-1-ben. A finn már évekkel korábban szeretett volna bemutatkozni a legjobbak közt, de csapatfőnöke, Flavio Briatore szerint most jött el a legmegfelelőbb pillanat.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt két év világbajnokát, a sikerkovács Fernando Alonso még a 2006-os szezon végén elhagyta, és Briatore nem titkolta véleményét, ugyanis nagy vérveszteségnek titulálta a spanyol távozását.

Alonso helyére a nagy tehetségnek tartott Heikki Kovalainen érkezett, akitől sokat várnak a csapatnál: "Heikki már 2002-ben is készen állt a Forma-1-re, azon a szinten volt, mint Alonso"- nyilatkozta Briatore.

"Akkor el kellett neki magyaráznom, hogy miért nem szabad túl korán bekerülnie az F1-be. Most viszont elérkezett az ő ideje is. Eddig is azt tette, amit tennie kellett, folyamatosan figyelemmel kísértük a teljesítményét, és úgy érzem, most már arra is készen áll, hogy futamokat nyerjen."

"Korábban biztosan haragudott rám, hiszen két-három alkalommal is lehetősége lett volna nagycsapathoz szerződni, de én mindig visszatartottam, és ezt nem véletlenül tettem. Eleinte ez valószínűleg nem tetszett Heikkinek sem, de később belátta, hogy én csak jót akarok. Most pedig már senki nem kételkedhet ebben."

Briatore mindig is híres volt arról, hogy előszeretettel alkalmaz fiatalokat. Az olasz a jövőben sem változtat ezen a felfogásán: "Ha például van egy pilóta, aki tíz éve versenyez, de még egyszer sem nyert, szerintem akkor sokkal több értelme van annak, ha megpróbálkozunk egy fiatallal. Én ugyanis hiszek abban, hogy egy újonc is képes versenyeket, vagy akár világbajnokságot is nyerni"- fejezte be az olasz.