A Red Bullnál sem lesz pénteki tesztpilóta

Vágólapra másolva!
Christian Horner elárulta, a Red Bull Racing nem tervezi, hogy minden versenyen pályára küldi harmadik számú versenyzőjét a pénteki szabadedzéseken, ugyanis célja továbbra is az lesz, hogy versenyzői minél több időt pályán tudjanak tölteni.
Vágólapra másolva!

A FIA Motorsport Világtanács döntésének értelmében az idei évtől a csapatok nem alkalmazhatnak harmadik autót a versenyhétvégéken, ám a két versenygépen három pilóta is osztozhat a pénteki kilencven percre meghosszabbított szabadedzéseken, így a harmadik számú versenyzők továbbra is lehetőséget kaphatnak a hétvégéken.

A Red Bull Racing sportigazgatója, Christian Horner az új autó tegnapi bemutatóján megerősítette, sem Doornbos, sem Ammermüller nem vesz majd részt a pénteki szabadedzéseken, maximum néhány alkalommal kapnak lehetőséget. Eddig csak a BMW Sauber jelentette ki, hogy alkalmazni fogja harmadik emberét a pénteki tréningeken, a többiek mind versenyzőikkel vesznek részt a kétszer kilencven perces edzésen.

"Jelenleg nem tervezzük, hogy alkalmazni fogjuk harmadik számú versenyzőnket" - mondta Horner. "Versenypilótáinkra fogunk koncentrálni. Mivel az idei évben tovább szorítottak a teszteken, azt szeretnénk elérni, hogy a lehető legtöbb időt tölthessék versenyzőink a pályán. Tesztpilótáink éppen ezért inkább a háttérben lesznek."

"Robert az elmúlt évben három versenyt is teljesített a csapattal, hatalmas tapasztalattal rendelkezik, így logikus volt leszerződtetése. Michael tavaly részt vett néhány pénteki szabadedzésen a Red Bull junior csapat tagjaként, és idén tovább folytatja szereplését a GP2-es géposztályban. Úgy érezzük, két kíváló tesztpilótánk van, akikre bármikor számíthatunk."