Rubens: Raikkönen sikerre viszi a Ferrarival

Vágólapra másolva!
A Ferrari egykori versenyzője, Rubens Barrichello szerint Kimi Raikkönen gond nélkül be fog tudni illeszkedi új csapatába, és szinte azonnal fel tudja majd venni az olasz gárda által diktált tempót.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy hat évet lehúzott Michael Schumacher árnyékában a Ferrarinál, Rubens Barrichello 2006-ban érkezett a Hondához. A brazil pilóta nagy reményekkel, felszabadultan vágott neki a tavalyi évnek, ám új csapatával nem tudott kimagasló eredményeket elérni, sőt a szezon elején jócskán alulmaradt márkatársával, Jenson Buttonnal szemben.

Rubens azonban elmondta, Raikkönen biztosan nem találja magát ilyen nehéz helyzetben a Ferrarinál, ugyanis az olaszok versenygépei olyan jól alakíthatók, hogy könnyedén beilleszkedik majd új csapatában, és azonnal gyors köröket fog tudni autózni az új Ferrarival.

"Úgy gondolom, hogy a Ferrarikat lehet talán a legkönnyebben egy versenyzőre alakítani" - mondta Rubens a Honda RA107-es mai bemutatóján. "Mikor 2000-ben az olaszokhoz csatlakoztam, az autót hihetetlenül könnyű volt irányítani, és bár azóta voltak változások, távozott Michael Schumacher és Ross Brawn, biztos vagyok benne, hogy egy tehetséges versenyző könnyedén feltalálja magát, és azonnal sikeres lehet náluk."