Fry: A Honda megérkezett az élmezőnybe

Vágólapra másolva!
Nick Fry szerint elérkezett a pillanat, mikor egyértelműen megerősítheti, a Honda Racing megérkezett az élmezőnybe. A gárda ügyvezetője úgy gondolja, az idei lehet az első év, mikor a Honda fokozatosan és folyamatosan erősödhet a Forma-1-ben.
Vágólapra másolva!

A brackley-i bázisú csapat az elmúlt években képtelen volt egyenletes teljesítményt nyújtani, és bár nem egyszer fantasztikusan szerepelt a téli teszteken, és bajnoki esélyesként kezdte meg az évet, a szezon közepéig ellőtte minden puskaporát.

Fry szerint ez annak is volt köszönhető, hogy mikor a Honda a 2006-os szezon közepén átvette az irányítást, igen nehéz helyzetben volt a csapat. A brit szakember viszont úgy érzi, ez az időszak már a múlté, és sikeres év előtt áll a japán alakulat.

"Alapvetően nem voltak meg a megfelelő erőforrásaink ahhoz, hogy jól végezzük a dolgunkat" - mondta Fry a csapat mai bemutatóján Barcelonában. "A csapat mindig is jó anyagi helyzetben állt, de egészen a Honda érkezéséig nem volt meg mindenünk ahhoz, hogy felérjünk a csúcsra. Természetesen mindenki tud az új szélcsatornánkról, amely az elmúlt év közepén nyitotta meg kapuit. Ez sokat segített a fejlesztésekben, amit a szezon második felében mindenki láthatott."

"Emellett más területeken is fejlesztettünk, olyan létesítményekre tettünk szert, amelyek riválisainknak már korábban megvoltak, és mi azok hiányában nem tudtunk labdába rúgni velük. Mindig a felzárkózással küszködtünk, soha nem volt elég erőforrásunk, emberünk, és energiánk ahhoz, hogy megtartsuk a kezdeti lendületet, és szép lassan, a szezon során elfogytunk."

"Négyszer annyi aerodinamikai szakemberünk van, mint tizenkét hónappal ezelőtt, ami ugyan nem emel az élcsapatok fölé, de mindenképpen egy szinten vagyunk velük" - magyarázta Fry. "Ez az első alkalom, hogy azonos feltételekkel kezdhetjük meg az évet a nagyokkal. Annyi emberünk van, mint a McLarennek, a Renault-nak, vagy éppen a Ferrarinak. Úgy gondolom, hogy a jelenlegi erőforrás szintünk, és a Honda támogatása mellett, minden esélyünk megvan arra, hogy folyamatosan fejlődni tudjunk az idei évben. Most már csak rajtunk múlik, ki tudjuk-e használni a lehetőséget."