Fisichella örül Alonso távozásának

Vágólapra másolva!
Giancarlo Fisichella úgy érzi, Fernando Alonso távozása mindenképpen jó hatással lesz teljesítményére, és a kétszeres világbajnok árnyékából kiszabadulva csodákra lehet képes az idei évben.
Vágólapra másolva!

Giancarlo az elmúlt két évben egyszerűen képtelen volt kiszabadulni Fernando árnyékából, és miközben csapattársa két bajnoki címet és számtalan futamgyőzelmet szerzett, ő mindössze csak néhány elsőséget tudott begyűjteni a Forma-1-ben. Az olasz sofőr most azonban bizonyítani szeretne, és úgy érzi, Alonso távozásával bajnoki esélyessé lépett elő az idei évben.

"Jó nekem Alonso távozása" - mondta Fisichella a Renault új autójának tegnapi bemutatóján. "Jó látni, hogy mindenki összpontosít. Hatalmas a motiváció a csapaton belül, ugyanis Fernando nélkül is győzni szeretnénk. Mindenki éjt nappallá téve dolgozott, hogy elkészüljön az új autó, és én is a maximumot fogom nyújtani, ez nem vitás."

A római születésű sofőr tisztában van azzal, hogy tapasztalata miatt elsőszámú versenyzőként kezdheti meg az idei évet, azonban elmondta, a Renault azonos bánásmódban részesíti mindkét versenyzőjét.

"Úgy érzem magam, mint egy szellemi vezető, mert jóval nagyobb a tapasztalatom, hiszen ez már a harmadik évem a csapattal" - folytatta Giancarlo. "Azonban nem lesz elsőszámú versenyző a csapaton belül. Magabiztosnak érzem magam az idei év előtt. Ahogy az elmúlt években, most is úgy érzem, versenyképes a csomagunk. Most már csak jól kell dolgoznunk, még több kilométert kell teljesítenünk, és megnézni, milyen munkát végeztünk a többiekhez képest."

"A következő héten sok csapat lesz Valenciában, ahol az is kiderülhet, hol állunk."