Button nem aggódik a gumik miatt

Vágólapra másolva!
Jenson Button bordasérülése miatt már három hónapja nem ült versenyautóban, ám szerdán lehetősége nyílt arra, hogy kipróbálja a csapat vadonatúj versenygépét, és megismerkedjen a Bridgestone papucsokkal.
Vágólapra másolva!

Bár korábban úgy volt, hogy már karácsony előtt kipróbálhatja a japán cégóriás abroncsait, Button végül orvosai tanácsára egészen eddig nem ült autóba a téli teszteken, így nem is volt lehetősége kipróbálni a Bridgestone idei gumijait.

Jenson azonban tegnap pályára gördült a Honda vadonatúj versenygépével, és néhány kör erejéig kipróbálhatta az új gumikat, miközben az RA107-es rendszerellenőrzésén dolgozott. A brit versenyző az első körökben ugyan küszködött a gumik gyenge tapadása miatt, ám elmondta, hamar hozzászokott az abroncsok megváltozott karakterisztikájához.

"Már nagyon régóta várok arra, hogy ismét vezethessek, különösen azért, mert rengeteg rémhírt hallottam arról, hogy mennyire másak az új gumik, mint amikhez hozzászoktunk a tavalyi évben" - mondta Button. "Számomra viszont nem okozott különösebb nehézséget az átállás, néhány kör után megszoktam az új abroncsokat. Mindezek ellenére, biztos vagyok benne, hogy sok csapatnak okoz majd problémát az autó helyes beállítása."

"A tegnapi nap abszolút pozitívan zárult számomra. Könnyen felvettem a ritmust az új gumikkal, éreztem az autót, és boldog voltam, hogy minden tökéletesen és simán ment az idei autóval."

A tavalyi Magyar Nagydíjon első győzelmét bezsebelő Button azonban bízik benne, hogy a Honda megtartja lendületét, és az idei évet legalább olyan jól kezdi majd meg, mint ahogy a tavalyit abbahagyta.

"Számomra a legfontosabb a csapaton belüli légkör. A gárda magabiztossága talán az elmúlt év közepétől jött meg, és bízom benne, hogy erre építhetünk majd az idei esztendőben, és akkor nagyon boldog leszek" - tette hozzá a brit versenyző. "Majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Bízom benne, hogy ott tudjuk folytatni, ahol tavaly abbahagytuk."