Barrichellót lenyűgözte az új Honda

Vágólapra másolva!
Rubens Barrichello szuperlatívuszokban beszélt a Honda Racing ma bemutatott 2007-es versenygépéről, az RA107-esről, melyet szerdán lehetősége volt kipróbálni a spanyolországi Barcelonában.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy hat évet lehúzott Michael Schumacher árnyékában a Ferrarinál, Rubens Barrichello 2006-ban érkezett a Hondához. A brazil pilóta nagy reményekkel, felszabadultan vágott neki a tavalyi évnek, ám új csapatával nem tudott kimagasló eredményeket elérni, sőt a szezon elején jócskán alulmaradt márkatársával, Jenson Buttonnal szemben.

Rubens azonban elmondta, idén teljesen más lesz a helyzet, ugyanis már jól ismeri a csapatot, otthon érzi magát a Hondánál, és miután tegnap kipróbálta az RA107-es versenygépet, abszolút magabiztosan várja az idei évet.

"Fantasztikus érzés volt tegnap vezetni az új versenygépet" - kezdte mondandóját Rubens a Honda mai bemutatóján. "Teljesen más a helyzet, mint tavalyi volt, mikor még minden új volt számomra. Idén viszont már a csapat szerves része vagyok, azonnal beülhettem az autóba, és az első pillanattól kezdve élvezhettem a munkát. Ez nagyon jó érzés. Összesen 40 kört teljesítettem csak, hiszen ez volt az első tesztje az új autónak, mindig meg kellett állnunk, hogy leellenőrizzük az adatokat, és finomítsunk a beállításokon. Nagyon élveztem a munkát."

"A tavalyi a tanulás éve volt, noha már jó ideje a Forma-1-ben vagyok. Tavaly nem volt könnyű a helyzetem, mert úgy kellett megkezdenem a tesztelést az autóval, hogy kezdetben nagyon nem tetszett, és folyamatosan kellett az én stílusomhoz alakítani, míg elkezdtem érezni a versenygépet" - folytatta a brazil pilóta, aki immáron tizenötödik évét kezdi meg a királykategóriában az idei esztendőben.

"Idén viszont minden simán ment, azonnal élveztem a körözést. Bízom benne, hogy az új autó jól fog teljesíteni, és már az első versenytől hozni fogja az eredményeket. A csapat remek munkát végzett a Bridgestone-nal egyetemben, így magabiztosan várom az idei évet.