A Honda magabiztosan várja az idei évet

Vágólapra másolva!
Az egyenletesség a Honda Racing elsődleges célja az idei évben, erősítette meg a brackley-i bázisú alakulat vezetője, Nick Fry az új versenygép mai bemutatóján a spanyolországi Barcelonában.
Vágólapra másolva!

Bár az új autó már kedden megtette első köreit Barcelonában, a csapat ma mutatta be a nagyközönségnek 2007-es versenygépét, mely továbbra is fekete - az átmeneti festéssel megegyező - színben pompázik. A gárda vezetősége korábban már megerősítette, az új, a korábbitól merőben más festést csak február közepén mutatják be.

A csapat ügyvezető igazgatója, Nick Fry a bemutatón elmondta, a Honda elsődleges célja az egyenletesség elérése, és megtartása lesz az idei évben, miután a 2006-os idényben Jenson Button révén megszerezte első futamgyőzelmét gyári csapatként a Forma-1-ben.

"Céljaink világosak az idei évre. Először is az egész szezonban versenyképesnek kell lennünk, amit eddig sajnos egyszer sem sikerült elérnünk a múltban" - mondta Fry. "A tavalyi évet remekül kezdtük és fejeztük be, de a szezon közepén sok versenyen küszködtünk, ami csalódottságra adott okot. Még legjobb évünkben, 2004-ben is szenvedtünk néhány versenyen, így elsődleges célunk az lesz idén, hogy egyenletes teljesítményt nyújtsunk a szezon során, és jó helyezéseket érjünk el a versenyeken."

A Honda számára előnyt jelenthet, hogy a többi élcsapattal ellentétben, megszokott felállással kezdi meg az idei évet, és csak a gumiszállító terén történt változás a tavalyi évhez képest.

"Szinte mindig a folytonosságról beszélünk a csapaton belül, hiszen fontosnak tartjuk" - folytatta a szakember. "Boldogan mondhatom, hogy ha szétnézünk az itt ülők, a garázsban dolgozók, illetve a menedzsment tagjai között, akkor szinte pontosan ugyanazokat az arcokat látjuk, mint a tavalyi évben, ami mindenképpen előnyt jelenthet számunkra riválisainkkal szemben. Elégedettek vagyunk versenyzőinkkel, nem cserélnénk le őket senkire. Ugyanez vonatkozik a menedzsmentre és a mérnökökre. Meg vagyok elégedve a munkájukkal, és biztos vagyok benne, hogy sikerre vihetik a Hondát."

Fry azzal is tisztában van, hogy az elvárások minden eddiginél nagyobbak a csapattal szemben, és miután megszerezték első futamgyőzelmüket a tavalyi évben, idén tovább kell javulniuk, és folyamatosan a dobogóra kell majd állniuk, hogy ne okozzanak csalódást senkinek.

"Hogy szeretnénk-e versenyeket nyerni? Természetesen. A tavalyi évben belekóstolhattunk a siker ízébe, és még éhesebbek vagyunk a győzelmekre. A küzdelem minden eddiginél keményebb lesz, mert véleményem szerint több csapat lesz esélyes a dobogós helyezésekre, mint az elmúlt években. Azonban meggyőződésem, hogy idén is meg tudjuk csinálni, talán többször is felállhatunk majd a dobogó legmagasabb fokára, ki tudja. Egyben viszont biztosak vagyunk: a csapat mindenkinél keményebben dolgozik, hogy elérje céljait."

Ami az RA107-est illeti, Fry elmondta, az új autó több innovatív megoldást tartalmaz, és jól tükrözi, hogy ez az első olyan versenygép, melyet már teljes egészében a Honda tervezett és épített.

"Büszke vagyok arra, hogy ez az első saját építésű autó, noha az elmúlt években is már szoros együttműködés volt a csapat és a Honda között, és onnan is merítettünk erőt. Az autó fontos számunkra, mert úgy gondolom, hogy ez az első igazi Honda 1968 óta, így ez egy nagyon fontos nap mindannyiunk számára. Mikor valaki ránéz az új autóra, innovatív megoldásokat talál a csomagon, és más területeken, ami igazi Hondává teszi az RA107-est. Büszkék vagyunk arra, amit elértünk."