Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Newey már nagyon várja az új autót

Vágólapra másolva!
A Red Bull Racing sztártervezője, Adrian Newey már izgatottan várja az általa tervezett RB3-as pénteki prezentációját. A szakember tisztában van a nagy elvárásokkal, de nem ringatja magát álomba, az elvégzett munkában hisz.
Vágólapra másolva!

A Red Bull istálló számára a héten elérkezik az idei szezon egyik legfontosabb pillanata, hiszen az osztrák csapat pénteken, Barcelonában leleplezi a 2007-es évadra tervezett versenyautóját. Az RB3-as kódjelű gépet a csapat zárt kapuk mögött már ma kipróbálja
Spanyolországban, a Circuit de Catalunyán.

Adrian Newey a Red Bullnak most épített először teljesen új autót, a 48 éves zseni egészen az alapokról kezdte a munkát. A legnagyobb sikereit még a McLaren-Mercedesszel elérő tervező által megalkotott autótól mindenki sokat vár.

A szakmájában a legjobbak közé tartozó Newey is izgatottan várja, hogy a pályára gördüljön az új négykerekű. "Egy új autó olyan számomra, mint egy új gyermek"- nyilatkozta Newey. "Ráadásul ez az első Red Bull-autó, amiért én vagyok a felelős, így az izgalom csak fokozódik."

Newey persze azzal is tisztában van, hogy az általa megálmodott versenygéppel szemben nem csak csapaton belül óriási az elvárás, de a nyilvánosság is sokra taksálja az RB3-ast. Sokan nemhogy dobogós helyekről, de már a Red Bull Racing első Forma-1-es győzelmének megszerzéséről beszélnek.

A sztártervező azért próbálja lehűteni az óriási lelkesedést: "Természetesen én is nagyon remélem, hogy jó munkát végeztünk, de nem szeretem magam álomba ringatni. Nem vagyok híve az irreális célok kitűzésének sem. A mottóm az, hogy a lehető legkeményebben kell dolgozni, és utána majd elválik, hogy ez milyen eredmény eléréséhez elegendő"- fejezte be Newey.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről