Coulthard: Javulnia kell a Red Bullnak

Vágólapra másolva!
David Coulthard szerint a Red Bull Racingnek idén már mutatnia kell valamit, mert különben csúnyán megfizet az esetleges bukásért. Az energiaital-gyárosok nagy reményekkel várják a 2007-es szezont, bár új autójuk csak ma gördül először pályára.
Vágólapra másolva!

A skót versenyző immáron második évét kezdi meg az osztrák tulajdonban lévő istállónál, miután 2004 végén elhagyta a Mclarent. Coulthard 2006-ban a Monte-Carlói Nagydíjon megszerezte a Red Bull Racing első dobogós helyezését, ám azóta nem termett babér számára.

A Forma-1-es mezőny legidősebb tagja, akinek jelenleg is érvényes szerződése az év végén lejár a Red Bullal, úgy gondolja, minden adott ahhoz, hogy az idei évben valóban megkezdjék a felzárkózást az élcsapatokhoz, és javítsanak tavalyi konstruktőri hetedik helyezésükön.

"Sikereket kell elérnünk, mert különben személyi változások lesznek a csapaton belül" - kezdte mondandóját Coulthard, miután a Red Bull kedden bejelentette, hogy a svájci Oerlikon is szponzori listájára került az idei esztendőben. "Az idei szezonnak jobbnak kell lennie, mint a tavalyinak, és szerintem jobb is lesz. Azzal, hogy Adrian Newey összefogja a tehetségekből álló mérnöki gárdánkat, sokra lehetünk képesek, és a Renault-val kötött partneri szerződésünk is előnyt jelenthet számunkra. Úgy tűnik, minden a mi malmunkra hajtja a vizet."

"Mind a tizenhárom győzelmemet Adrian autóival szereztem meg. Ez egy új esély, hogy megújítsuk partneri kapcsolatunkat. Izgalmas időszak áll előttünk. Most már csak a köridőkre vagyok kíváncsi, és persze arra, miként teljesít az új autó" - tette hozzá a skót versenyző.

Az új, Renault motorral szerelt RB3-as ma gördül először pályára Barcelonában, míg a hivatalos bemutató két nappal később, pénteken kerül megrendezésre a spanyol nagyvárosban.