Bell: Az R27 a valaha volt legjobb Renault

Vágólapra másolva!
A Renault technikai igazgatója, Bob Bell szerint a két bajnoki cím ellenére sem vált önelégülté a csapat, és idén is mindent megtesz majd annak érdekében, hogy győztesként fejezze be a 2007-es szezont.
Vágólapra másolva!

A Renault új autója már az elmúlt héten sikeresen teljesítette első tesztprogramját a spanyolországi Jerezben, ahol Giancarlo Fisichella és csapattársa, Heikki Kovalainen rótta a kilométereket. Az apróbb gyermekbetegségeket leszámítva, gond nélkül lezajlott a háromnapos program, így a vezetőség joggal lehet elégedett az R27 teljesítményével.

"Büszke vagyok a csapatra, hiszen fantasztikus munkát végzett az R27-tel" - mondta Bell az új autó mai bemutatóján Hollandiában. "Két sikeres éven vagyunk túl, de nyugodt szívvel mondhatom, az önelégültség halvány jele sem mutatkozik a csapaton."

"A stabil szabályok mellett roppant nehéz komolyabb előrelépést elérni, azonban technikai csapatunk keményen dolgozott, hogy innovatív megoldásokkal biztosítsa, az új autó minden egyes területen jobb legyen elődjénél" - folytatta a szakember. "Az aerodinamikai csomag, minden eddiginél kifinomultabb, míg új váltónk komoly előnyt jelent a versenypályán. A mechanikai területen nem végeztünk sok módosítást, a felfüggesztések is a régi elrendezés szerint kaptak helyet az autón, ami lehetővé teszi számunkra, hogy könnyebben alkalmazkodni tudjunk az új Bridgestone abroncsokhoz."

"Sikeres programon vagyunk túl, és még rengeteg újítás és finomítás következik az első versenyig. Mindenki kemény küzdelemre számít 2007-ben, és mi magabiztosak vagyunk, hogy bajnokként komoly erőt képviselhetünk majd a mezőnyben. A csapat éhes a sikerre, és az R27 is ezt bizonyítja."